EUR/USD voorspelling voor de Amerikaanse NFP gegevens

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… lees meer.
on okt 7, 2021
  • Het EUR/USD paar stabiliseerde tijdens de nachtelijke sessie.
  • De Senaat nadert een akkoord om een Amerikaanse schuldencrisis af te wenden.
  • De volgende belangrijke katalysator zal de Amerikaanse NFP gegevens zijn.

Het EUR/USD paar stabiliseerde na positieve signalen dat de VS een schuldencrisis zullen afwenden en terwijl investeerders wachtten op de komende niet-agrarische loonlijsten. Het paar handelt op 1.1555, wat iets boven het dieptepunt van deze week op 1.1530 lag. Het ligt ook ongeveer 3% onder het hoogste niveau in september.

Schuldenplafond debat

De EUR/USD stortte in naar een dieptepunt in meerdere maanden van 1.1530 toen investeerders zich zorgen maakten over het Amerikaanse schuldenplafond. Nu zijn er tekenen dat het risico van een faillissement van de Amerikaanse regering bijna is afgewend.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Senator Mitch McConnel zei dat hij de Democraten tot december van dit jaar zal toestaan het schuldenplafond tijdelijk op te heffen. Toch is er een mogelijkheid dat het land in de komende maanden in gebreke zal blijven als de Democraten geen manier kunnen vinden om het plafond op te heffen met behulp van een proces dat bekend staat als verzoening.

Het paar reageert ook op de laatste cijfers die aantoonden dat de Europese economische groei vertraagt. Uit woensdag gepubliceerde gegevens blijkt dat de Duitse fabrieksorders in augustus met 7,7% zijn gedaald, na een stijging van 4,9% in de voorgaande maand. Deze daling was erger dan de mediane schatting van -2,1%.

Uit aanvullende gegevens bleek dat de Spaanse industriële productie daalde van 3,3% in juli naar 1,8% in augustus. Deze cijfers kwamen een dag nadat Markit cijfers aantoonden dat ook de dienstensector in de regio begon te vertragen.

De grootste katalysator voor de EUR/USD zullen de laatste Amerikaanse banencijfers zijn. Woensdag toonden gegevens van het ADP Institute aan dat de economie van het land in september meer dan 548.000 banen heeft toegevoegd. Dit aantal was beter dan wat de meeste analisten hadden verwacht.

De VS zal donderdag eerst haar werkloosheid claims vrijgeven. De belangrijkste zijn de NFP gegevens op vrijdag. De gegevens zullen naar verwachting aantonen dat het land in september meer dan 600.000 banen heeft toegevoegd, terwijl het werkloosheidspercentage is gedaald tot 5,1%.

EUR/USD voorspelling

EUR/USD

De 4-uur grafiek laat zien dat het EUR/USD pair licht stabiliseerde tijdens de nachtelijke sessie. Toch blijft het onder het belangrijkste weerstandsniveau van 1.1663, het laagste niveau in augustus. Het paar blijft ook onder de voortschrijdende gemiddelden op korte en langere termijn. Ook de MACD bevindt zich onder het neutrale niveau.

Daarom zal het paar waarschijnlijk een opluchtingsrally hebben, omdat de risico’s van wanbetalingen tijdens de nachtelijke sessie zijn afgenomen. Het volgende sleutelniveau om naar te kijken is 1.1600.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money