USD/SGD: dit is waarom de Singaporese dollar net is gedaald

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on okt 14, 2021
  • De USD/SGD daalde scherp na de meest recente BBP gegevens van Singapore.
  • Uit de gegevens bleek dat de economie van Singapore het in het derde kwartaal goed deed.
  • Singapore Central Bank verkrapte ook voor het eerst sinds 2018.

De USD/SGD prijs zakte naar het laagste niveau sinds 24 september toen investeerders nadachten over de laatste Singaporese BBP gegevens. Het paar daalde naar 1.3475, wat ongeveer 1.17% onder het hoogste niveau deze maand was.

BBP gegevens Singapore

De economie van Singapore deed het relatief goed in het derde kwartaal. Volgens het statistiekbureau herstelde de economie zich in het derde kwartaal met 3,4% nadat deze in het voorgaande kwartaal met 7,2% was ingestort. Deze groei leidde tot een stijging op jaarbasis van 6,5%, iets lager dan de mediane schatting van 6,6%.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Deze groei was te danken aan de dienstensector, die het goed deed toen het land weer openging. Deze heropening leidde tot een sterke groei in sectoren als hotels, retail en restaurants. De groei werd ook ondersteund door de energiesector toen de prijs van ruwe olie steeg.

Als gevolg hiervan besloot de Monetary Authority of Singapore (MAS) voor het eerst in drie jaar te verkrappen. De autoriteit zei dat het de helling van de Singaporese beurs zou verhogen van 0% om een bescheiden appreciatie van de valuta te begeleiden. De centrale bank zei:

“Behoudens de materialisatie van staartrisico’s zoals de opkomst van een vaccinresistente virusstam of ernstige wereldwijde economische spanningen, zou de economie van Singapore in grote lijnen op een groeipad moeten blijven.”

In tegenstelling tot andere landen wordt de Singaporese dollar beheerd op basis van wisselkoersen. Dit betekent dat de valuta wordt vergeleken met een mand van andere grote handelspartners. De laatste keer dat de bank dat deed was in 2018.

MAS hoopt dat de aangescherpte voorwaarden het land zullen helpen om te gaan met de inflatie, die in augustus met ongeveer 2,4% steeg.

Later op de dag zal de USD/SGD reageren op de laatste Amerikaanse producentenprijsindex (PPI) en de eerste werkloosheidsaanvragen.

USD/SGD prognose

usd/sgd

De 4-uur grafiek laat zien dat het USD/SGD paar zich in een belangrijke neerwaartse trend bevindt. Het paar slaagde erin om onder de belangrijkste steun te dalen op 1.3523, wat de kin was van het dubbele toppatroon. Het bewoog ook onder de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen, terwijl de MACD onder het neutrale niveau zakte. Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven dalen, aangezien bears zich richten op de belangrijkste steun op 1.3400.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld