Mark Mahaney onthult zijn topkeuzes voor winst

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on okt 15, 2021
  • Mark Mahaney van Evercore ISI herhaalt zijn "outperform" rating op Netflix.
  • Hij ziet ook een stijging van 45% in Uber Technologies Inc tot $70 per aandeel.
  • Beide bedrijven zullen de komende weken kwartaalresultaten rapporteren.

De Amerikaanse aandelenmarkt zal de komende weken waarschijnlijk veelbewogen zijn, aangezien bedrijven hun kwartaalresultaten blijven rapporteren. Vooruitlopend op de winst zei Mark Mahaney dat Netflix Inc (NASDAQ: NFLX) en Uber Technologies Inc (NYSE: UBER) in het vierde kwartaal “beter zullen presteren”.

Mahaney bevestigt zijn outperform rating op NFLX

Op vrijdag beoordeelde Mahaney Netflix als “outperform” met een koersdoel van $ 695, wat een stijging van 10% vertegenwoordigt vanaf hier.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De Evercore ISI analist verwacht dat een sterke lijst met aankomende releases een groot deel van de groei voor de mediagigant in het vierde kwartaal zal stimuleren. Hij is ervan overtuigd dat de inhoudelijke kracht ook in 2022 zal aanhouden.

In augustus nam Netflix zijn toevlucht tot een nieuwe prijsstijging in Europa die volgens Mahaney de gemiddelde opbrengst per gebruiker zou helpen verhogen. Het in Californië gevestigde bedrijf werkte onlangs samen met Walmart Inc om Netflix Hub te lanceren – een nieuwe winkelbestemming gericht op Netflix merchandise.

Netflix is ingesteld op de kwartaalcijfers op 19 oktober melden.

Mahaney ziet een stijging van 45% in Uber Technologies

Ook op vrijdag herhaalde Mahaney dat Uber “outperform” was met een koersdoel van $ 70 per aandeel, wat zich vanaf hier vertaalt in een stijging van ongeveer 45%.

Zijn bullish call is gedeeltelijk gebaseerd op Uber Eats – het snelst groeiende Amerikaanse bedrijf voor voedselbezorging. De vraag naar het delen van ritten zal de komende maanden waarschijnlijk ook toenemen naarmate de COVID-19 beperkingen blijven versoepelen.

Op het huidige niveau is Uber een “zeer aantrekkelijke” koop, voegde Mahaney eraan toe in zijn onderzoeksnota. Het in Californië gevestigde bedrijf zal op 4 november zijn kwartaalresultaten bekendmaken. Vorige maand zei CEO Dara Khosrowshahi dat Uber zijn winstgevendheidsmijlpaal eerder dan gepland zal bereiken.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld