Voorspelling van de prijs van ruwe olie: voorraden in Cushing dalen

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on okt 22, 2021
  • De prijs van ruwe olie is boven de $80 gebleven door de toegenomen vraag.
  • De voorraden in Cushing zijn gestaag afgenomen.
  • De laatste keer dat de voorraden van Cushing kritiek laag waren, steeg de prijs tot meer dan $100 per vat.

De prijs van ruwe olie wordt binnen een horizontaal kanaal verhandeld en blijft stabiel boven het psychologische niveau van $ 80. Dalende voorraden bij Cushing hebben de bezorgdheid over een krappe markt doen toenemen.

crude oil price
Ruwe olieprijs

Lage voorraden

De prijs van ruwe olie is blijven stijgen te midden van de krappe voorraden en de bezorgdheid dat de situatie in de nabije toekomst zal verslechteren. Donderdag bereikten de WTI futures het hoogste punt in zeven jaar als reactie op het nieuws dat de voorraden in Cushing, Oklahoma, op een kritiek dieptepunt staan.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Cushing is het grootste oliedepot in de Verenigde Staten. De hoeveelheid opslagruimte op deze locatie is dan ook een belangrijk teken in de vraag-aanboddynamiek. Met name de laatste keer dat de voorraden in Cushing op het huidige niveau waren in 2014, noteerde de prijs van ruwe olie meer dan $ 100 per vat.

Het depot vereist een minimumniveau van 20 miljoen vaten voor normale operaties. In twee weken tijd zijn de voorraden met ruim 4 miljoen vaten gedaald tot 31 miljoen. Hoewel het huidige bedrag nog steeds binnen het normale niveau ligt, wordt verwacht dat het de komende weken aanzienlijk zal dalen vanwege de toegenomen vraag.

Interessant is dat het scenario in 2020 op het hoogtepunt van de coronaviruspandemie het tegenovergestelde was. De prijs van ruwe olie daalde tot onder $ 0, omdat het duurder werd om de grondstof op te slaan dan om te betalen om het weg te laten halen. Op het huidige niveau lijkt $ 100 per vat niet langer onrealistisch. Met de aanhoudende energiecrisis kan een verdere uitputting van de voorraden in Cushing de prijs eerder dan verwacht naar dat doel duwen.

Prijsvooruitzichten ruwe olie

WTI futures schommelen rond de 82, nadat ze zijn teruggekaatst vanaf het dieptepunt van donderdag van 80,73. met name de oliemarkt is sinds het begin van de week onderhevig aan volatiliteit. Donderdag steeg de benchmark voor Amerikaanse olie naar een hoogste punt in zeven jaar op 83,95, voordat hij zich terugtrok.

Sinds begin oktober is de grondstof met ruim 10% gestegen. Bovendien is het sinds het begin van het jaar met 75,51% gestegen.

Op het moment van schrijven steeg WTI olie met 0,06% tot 82,60. Op de 3-uur grafiek handelt het langs de 25-daagse EMA en iets boven de 50-daagse EMA.

Hoewel de prijs van ruwe olie in de daaropvolgende sessies nog meer volatiliteit kan ervaren, verwacht ik dat deze boven het cruciale niveau van 80 zal blijven. Op de korte termijn zal de prijs waarschijnlijk worden verhandeld binnen het horizontale kanaal tussen de hoogste en laagste waarde van donderdag van respectievelijk 83,95 en 80,73. Als de bulls genoeg momentum verzamelen om voorbij de bovengrens van het kanaal te komen, zal de grondstof in goede vorm zijn om het volgende doel op 85 te raken.

crude oil price
Ruwe olieprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld