NTSB hoofd noemt Tesla’s zelfrijdende functie ‘misleidend’

By: Ruchi Gupta
Ruchi Gupta
Ruchi neemt fitness en een gezonde levensstijl heel serieus. In haar vrije tijd houdt ze van zwemmen, hardlopen en… lees meer.
on okt 26, 2021
  • Er kwamen opmerkingen nadat ze Musk een brief had gestuurd.
  • De verzonden brieven hebben geen significante invloed gehad op de aandelenkoers van Tesla.
  • NTSB heeft momenteel 10 Tesla problemen in onderzoek.

Jennifer Homendy, hoofd van de NTSB, bekritiseerde onlangs de rijhulpsystemen van Tesla (NASDAQ: TSLA) na talloze dodelijke ongevallen in de afgelopen jaren. Bovendien beweert ze dat de ‘Full Self-Driving’ applicatie van het bedrijf ‘misleidend’ is.

Deze opmerkingen werden gemaakt een dag nadat Jennifer Elon Musk een brief had gestuurd waarin stond dat zijn bedrijf niet reageerde op de aanbevelingen en richtlijnen van de relevante autoriteiten en waakhonden.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Verklaringen van het senior management

Homendy zei tijdens Squawk Box:

Het is duidelijk dat als je iets op de markt brengt als volledig zelfrijdend en het is niet volledig zelfrijdend, en mensen misbruiken de voertuigen en de technologie, maar je hebt een ontwerpfout en je moet dat misbruik voorkomen.

Zij ging door:

En een deel daarvan is hoe je over je technologie praat. Het is niet volledig zelfrijdend… Het is misleidend.

Het hoofd van de NTSB zei dat het bedrijf niet officieel op hen heeft gereageerd met betrekking tot de veiligheidsaanbevelingen die ze hebben ontvangen. De voorzitter zei dat ze Elon Musk nog niet heeft ontmoet. Ze heeft echter zijn fabriek in Californië bezocht en de Autopilot functie van Tesla gebruikt.

Impact van de brief

De brief aan de CEO van Tesla heeft geen invloed gehad op de aandelenkoers van het bedrijf. Maandag sloot het aandeel op ongeveer $ 1.024 per aandeel, een stijging van 12,66%. De NTSB doet momenteel onderzoek naar tien zaken met betrekking tot Tesla ongelukken en branden.

Dat heeft Homendy dinsdag bevestigd. Ze beweerde dat ongeveer drie tot vier van hen openstaande zaken zijn.

Jennifer verklaarde dat Tesla zijn rijhulpsystemen op de markt brengt als FSD Beta, Full Self-Driving en Autopilot in de Verenigde Staten. Het bedrijf zelf maakt echter geen zelfrijdende voertuigen.

Tesla geeft bestuurders een waarschuwing in de gebruikershandleiding en vertelt bestuurders om ervoor te zorgen dat ze hun handen niet van het stuur halen wanneer ze een van deze applicaties gebruiken. Het bedrijf maakt duidelijk dat je altijd op alles voorbereid moet zijn.

Tesla insinueert dat je het met deze waarschuwing op elk moment zou kunnen overnemen. Dit is de reden waarom Homendy beweert dat deze functies misleidend zijn.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money