ChangeNOW geeft $1 miljoen aan MATIC munten terug van de Eterbase hack

Door:
op nov 16, 2021
Listen to this article
  • ChangeNOW heeft $1 miljoen aan MATIC teruggegeven van de Eterbase hack.
  • Het stopte op de dag van de hack een transactie van 600.000 MATIC.
  • In 2019 stopte ChangeNOW ook een paar verdachte transacties voor een bedrag van 500.000 XRP.

ChangeNOW heeft voor $ 1 miljoen aan MATIC (MATIC/USD) munten teruggegeven die zijn gestolen in de Eterbase hack van vorig jaar, wat weer een belangrijke mijlpaal is voor het platform en de essentie van zijn traditie. Op 8 september 2020 meldde de Europese cryptocurrency beurs Eterbase dat het een dag eerder was gehackt. Kort daarna ontving ChangeNOW een verzoek om bepaalde adressen te blokkeren.

AML systeem verhinderde fondsconversie

ChangeNOW stopte diezelfde dag een uitwisseling van 600.000 MATIC naar Bitcoin (BTC/USD), waardoor het geld niet kon worden geconverteerd en verplaatst. In plaats daarvan werden ze bevroren in afwachting van een claim van de rechtmatige eigenaar voor de gestolen activa.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Platform startte conversie met Eterbase wegens gebrek aan claim

Er is een periode van een jaar nadat de transactie is geblokkeerd voor een legitieme eigenaar om een terugbetaling aan te vragen volgens de Servicevoorwaarden van ChangeNOW. Omdat er geen claim was, startte ChangeNOW het gesprek met Eterbase.

De ontvanger werd gevalideerd in samenwerking met de Slowaakse politie en het bedrag van 600.000 gestolen MATIC werd teruggegeven. In één jaar tijd was de waarde ervan ongeveer 90 keer zo groot geworden.

Mike Ermolaev, hoofd PR bij ChangeNOW, vertelde Invezz:

Als het om crypto gaat, is het belangrijk om extreem alert te zijn om oplichters en hackers te vermijden. Omdat ChangeNOW nauw samenwerkt met crypto overdrachten, besteden we meer aandacht aan mogelijke verdachte activiteiten. De terugkeer van 600K MATIC naar Eterbase is slechts een van de voorbeelden waarin ChangeNOW heeft geholpen om gerechtigheid in de crypto industrie te herstellen. Ons doel is om ervoor te zorgen dat mensen niet alleen onze service vertrouwen, maar ook de crypto ruimte in het algemeen. We geloven echt dat cryptocurrencies de toekomst van de wereldeconomie zijn en dat mensen niet bang moeten zijn om ze te gebruiken. Dus door de entiteiten die het slachtoffer zijn van aanvallen van hackers een handje te helpen, bewijzen we ook dat er cryptoplatforms zijn waarop u kunt vertrouwen.

Gerechtigheid is topprioriteit voor ChangeNOW

In 2019 stopte ChangeNOW een paar verdachte transacties voor een bedrag van 500.000 XRP (XRP/USD) gestolen in de GateHub hack. Vorige maand keerde het platform $ 15 miljoen aan COMP (COMP/USD) terug aan Compound Finance. Het principe van “goed karma” staat centraal in alles wat ChangeNOW doet.

Investeer binnen enkele minuten in crypto, aandelen, ETF’s & meer bij onze best beoordeelde broker, eToro

10/10
67% van CFD accounts verliezen geld