De afwikkelingsefficiëntie van Bitcoin verbetert

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… lees meer.
on nov 30, 2021
  • Gemiddeld verrekent Bitcoin nu $95.000 per elke $1 aan transactiekosten.
  • De grootste valuta ter wereld heeft sinds mei een continue verbetering gezien.
  • Ethereum daarentegen verrekent slechts ongeveer $139 per $1.

Het Bitcoin (BTC/USD) netwerk krijgt voortdurend kritiek vanwege de slechte efficiëntie, wat al jaren het geval is. De situatie is echter misschien niet zo slecht als het lijkt, en zeker niet zo erg als een tijdje geleden.

Volgens recente gegevens is de efficiëntie van de waardeverrekening van het netwerk verbeterd, en vrij gestaag. Er wordt steeds meer geld betaald voor lagere vergoedingen, en dus slaagde het Bitcoin netwerk er in de afgelopen 7 dagen in om ongeveer $ 94.142 te vereffenen voor elke $ 1 die aan vergoedingen werd betaald.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Dit is een veel betere stand van zaken dan aan het begin van het jaar, met de reeks verbeteringen die in mei van dit jaar begonnen. Na de prijscrash en vervolgens het herstel en het begin van een nieuwe rally naarmate de maanden vorderden, is er steeds meer over het BTC netwerk verplaatst.

Afwikkelingsefficiëntie: BTC versus ETH

Gegevens van CryptoFees suggereren dat BTC de zevende is op de lijst met netwerken, gerangschikt op dagelijkse transactiekosten. Het wekelijkse gemiddelde ligt rond de $ 678.000, waarmee het lager is dan die van Ethereum, Uniswap, BSC, SushiSwap, Aave en Compound.

Op dit moment verwerkt Ethereum (ETH/USD) $ 53 miljoen aan dagelijkse kosten, wat maar liefst 98,7% meer is dan het BTC netwerk. Het is echter oneerlijk om de twee te vergelijken in termen van vergoedingen en waardeafrekening, aangezien het twee totaal verschillende projecten zijn die op verschillende manieren werken en verschillende dingen nastreven.

Tegenwoordig fungeert Bitcoin steeds meer als een waardeopslagmiddel, terwijl Ethereum een ontwikkelingsplatform, een gedecentraliseerd applicatienetwerk en een slim contractnetwerk is. Als zodanig zal het duidelijk veel meer activiteit zien, wat gemiddeld hogere kosten met zich meebrengt.

Als het gemiddelde transactievolume van het project echter wordt gedeeld door vergoedingen, is het resultaat ongeveer $ 139 aan waardetransactie per dollar aan vergoedingen. Vergeleken met de $ 95.000 per $1 van Bitcoin, ziet het netwerk van Ethereum er niet al te best uit, wat aangeeft dat de efficiëntie van de afwikkeling sterk is afgenomen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money