Activistische belegger stelt twee opties voor om de aandelenkoers van Kohl’s te verhogen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. lees meer.
on dec 6, 2021
  • Engine Capital wil dat Kohl's zichzelf verkoopt of zijn digitale activiteiten splitst.
  • Mickey Drexler zegt dat het voorstel hem geen steek houdt.
  • De aandelen van de Amerikaanse warenhuisketen zijn dit jaar met 19% gestegen.

De aandelen van Kohl’s Corporation (NYSE: KSS) zijn maandag bijna 10% gestegen nadat de activistische belegger Engine Capital twee opties had voorgesteld die de aandelenkoers van de retailer zouden kunnen verhogen.

Engine Capital: verkopen of splitsen

Het in New York gevestigde hedgefonds wil dat Kohl’s overweegt zichzelf te verkopen aan private equityfirma’s, waarvan sommigen ervan overtuigd zijn dat ze minstens $ 75 per aandeel zouden betalen voor de warenhuisketen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het andere alternatief, schreef Engine Capital in zijn brief aan Kohl’s Board, is om te overwegen de digitale activiteiten van het bedrijf te scheiden, die naar schatting ongeveer $ 6,2 miljard aan inkomsten zullen genereren en daarom als een zelfstandige entiteit op $ 12,4 miljard kunnen worden gewaardeerd.

Het voorstel komt voort uit de aandelenkoers van Kohl’s die, aan het einde van vrijdag, op het punt stond waar het tien jaar geleden was, ondanks een jaarwinst van 19% dit jaar. Engine Capital heeft een vrij klein belang van 1,0% in Kohl’s.

Het nieuws komt slechts enkele weken nadat Kohl’s zei dat het in uitstekende vorm was voor het vakantieseizoen vanuit het oogpunt van de bevoorrading, aangezien het een blowout kwartaal meldde.

Mickey Drexler: ‘ik heb er geen zin in’

Op CNBC’s “Squawk Box” uitte retailmagnaat Mickey Drexler een andere mening. Hij was het niet eens met de vraag van Engine Capital en zei:

Hoe splits je ze op? Je verandert de naam van een, heeft u verschillende handelaars en operationele teams? Het heeft geen zin voor mij. Ik kon me niet voorstellen dat ik ze zou afsplitsen als ze elkaar zo omhelzen.

Drexler heeft een toppositie bekleed bij bekende Amerikaanse retailers, waaronder GAP en J. Crew. Momenteel is hij de CEO van Alex Mill. Bij geen van de bedrijven die hij heeft geleid, voegde hij eraan toe, zou hij overwegen om e-commerce te scheiden van bakstenen en mortel.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money