Rapport: Betaalservicebedrijven beschouwen crypto als een kans

Door:
op dec 16, 2021
Listen to this article
  • Visa probeert zichzelf te positioneren als een Layer 2 betalingsoplossing.
  • Mastercard is van plan om crypto's tot de oorspronkelijke valuta's op zijn netwerk te maken.
  • PayPal is van plan een functie te lanceren om crypto's veilig over te zetten.

Betaaldienstenbedrijven zoals Visa, Mastercard en PayPal beschouwen de snelle groei van digitale activa niet als een bedreiging. In plaats daarvan beschouwen de financiële dienstverleners deze groei als een kans om de toekomst van financiën aan te boren. Het in New York gevestigde onderzoeksbureau MoffettNathanson maakte dit nieuws op 15 december bekend via een klantnota.

Volgens Visa’s SVP en Global FinTech Head, Terry Angelos, gelooft het bedrijf dat de relevantie van crypto groter zal zijn dan een betaalmiddel. Daartoe positioneert het zichzelf als een Layer 2 oplossing die op de blockchain draait, net zoals op fiat gebaseerde systemen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Angelos voegde eraan toe dat Visa ook verwacht dat zijn aanwezigheid in de crypto ruimte de komende jaren zal uitbreiden als gevolg van meerdere partnerschappen met crypto wallets.

Aan de andere kant wil Mastercard een grensoverschrijdende in- en uitrit voor digitale activa bieden. Volgens Raj Dhamodharan, Mastercard’s EVP van Blockchain en Digital Asset Products, ziet het bedrijf crypto als een kans om nieuwe producten te ontwikkelen.

Dhamodharan voegde eraan toe dat Mastercard op zoek is naar een op- en afslag voor de bloeiende non-fungible token (NFT) markt. Hij maakte verder bekend dat er plannen zijn om digitale activa aan zijn multi-rail netwerk toe te voegen als eigen valuta voor afwikkeling.

Na het afgelopen jaar crypto te hebben omarmd, heeft PayPal geld geïnjecteerd in onderwijsgerelateerde initiatieven om een groter publiek te bereiken. Het bedrijf werkt ook aan de introductie van functionaliteiten die interactie met de decentrale financiële (DeFi) sector mogelijk maken.

Volgens PayPal’s CTO van Blockchain, Crypto en Digital Currencies, Edwin Aoki, wil het bedrijf ook een functie introduceren waarmee gebruikers digitale activa naadloos en veilig in en uit hun digitale portemonnee kunnen overbrengen.

Crypto’s zijn nog steeds niet geschikt voor betalingen

Terwijl financiële spelers zich haasten in de cryptoverse om relevant te blijven wanneer Web3 het overneemt, is het vermeldenswaard dat dit een tijdje kan duren. Volgens Deutsche Bank moeten cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC/USD) zich ontdoen van extreme volatiliteit, hoge gaskosten en enorme CO2 voetafdrukken voordat ze de traditionele financiële sector kunnen verslaan.

Bij het vergelijken van BTC met Visa zei Marion Laboure, een analist bij Deutsche Bank, dat het BTC netwerk slechts ongeveer 600.000 transacties per dag kon verwerken. Aan de andere kant verwerkt Visa ongeveer twee miljard transacties in 24 uur.

Afgezien van technische beperkingen, is Laboure van mening dat cryptocurrencies wettelijke uitdagingen hebben. Ze wees erop dat crypto’s aanzienlijke regelgevende betrokkenheid nodig hebben voordat ze wereldwijde betalingsopties worden. Daartoe denkt de bank dat traditionele betaalnetwerken nog wel even aan de top van de voedselketen zullen blijven staan.

Investeer binnen enkele minuten in crypto, aandelen, ETF’s & meer bij onze best beoordeelde broker, eToro

10/10
67% van CFD accounts verliezen geld