Chainlink transformeert de verzekeringssector

Door:
op dec 20, 2021
Listen to this article
  • Met Chainlink kunt u veilige parametrische verzekeringsproducten ontwerpen.
  • Het Chainlink Network helpt tientallen miljarden aan waarde veilig te stellen.
  • Gebruikers kunnen geld verdienen met hun gegevens door deze te verkopen aan verzekeringsprojecten

Chainlink (LINK/USD) transformeert de sector door de volgende generatie blockchain-gebaseerde verzekeringen aan te drijven. Chainlink Decentralized Oracle Networks bieden op blockchain gebaseerde verzekeringsproducten veilig toegang tot real-world data en off-chain berekeningen.

Bouwen met Chainlink

Met Chainlink kunt u veilige parametrische verzekeringsproducten ontwerpen. Op blockchain gebaseerde parametrische verzekeringsapplicaties krijgen toegang tot real-world gegevens, waardoor ze de verwerking van claims kunnen automatiseren en de bedrijfskosten kunnen verlagen. Nu kunnen verzekeringsmaatschappijen een grotere dekking bieden aan wereldwijde markten voor gebruiksscenario’s voor weer-, oogst-, vlucht- en reisverzekeringen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Innovatie voor de blockchain industrie

Het Chainlink Network helpt tientallen miljarden aan waarde veilig te stellen in het blockchain ecosysteem. Het maakt het mogelijk om gebruik te maken van beproefde Oracle infrastructuur en hoogwaardige gegevens om nieuwe soorten verzekeringsproducten te bouwen (bijvoorbeeld onderpandbescherming voor op cryptovaluta gebaseerde leningen) voor het blockchain ecosysteem.

Inkomsten genereren met gegevens

Gebruikers kunnen geld verdienen met hun gegevens door deze te verkopen aan op blockchain gebaseerde verzekeringsprojecten. U kunt een Chainlink knooppunt starten om uw bestaande gegevens API’s eenvoudig te verbinden met slimme contracttoepassingen op elke blockchain.

Op blockchain gebaseerde verzekeringen omvatten onder meer oogst-, overstromings- en vluchtverzekeringen, evenals onderpandverzekeringen. Datafeeds kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om snelle en geautomatiseerde claimuitbetalingen mogelijk te maken in het geval van een catastrofale gebeurtenis.

Blockchain in verzekeringen

Verzekeringen zijn momenteel een wereldwijde industrie van meerdere biljoenen dollars. Volgens de OESO zijn verzekeringspremies goed voor bijna 10% van de wereldwijde economische activiteit. Op macroschaal spelen verzekeringen een cruciale rol bij het stimuleren van economische groei en het stimuleren van innovatie. In het dagelijks leven geeft een verzekering gemoedsrust aan autobezitters, reizigers, huiseigenaren, boeren en meer.

Het is zowel een noodzaak als een bijzaak, aangezien de meesten die voor een verzekering betalen er nooit aanspraak op hoeven te maken. Degenen die uiteindelijk claims indienen, merken echter vaak dat het proces niet zo eenvoudig is als het zou moeten zijn.

Transparantieproblemen oplossen

Door blockchains, de slimme contracten die erop zijn gebouwd en gedecentraliseerde orakels te combineren, is het mogelijk om de fundamentele infrastructuur van verzekeringen te upgraden om niet alleen het probleem van transparantie op te lossen, maar ook het hele verzekeringsproces te stroomlijnen en verzekeringen wereldwijd toegankelijk te maken voor rechteloze consumenten.

Gedecentraliseerde verzekeringsprotocollen bieden betere, snellere, goedkopere en meer op vertrouwen geminimaliseerde operationele mogelijkheden, wat leidt tot snellere verzekeringsclaims, arbitrage en uitbetalingen.

Investeer binnen enkele minuten in crypto, aandelen, ETF’s & meer bij onze best beoordeelde broker, eToro

10/10
67% van CFD accounts verliezen geld