Astra Protocol haalt $9 miljoen op in een financieringsronde

Door:
op dec 22, 2021
Listen to this article
  • Astra is gericht op het leveren van slimme DeFi contracten met nalevingslaag.
  • Gebruikers en ontwikkelaars kunnen de controle over het ecosysteem verliezen zonder een nalevingslaag.
  • Astra biedt een wettelijk kader en zekerheid met naleving van de regelgeving.

Astra Protocol heeft $ 9 miljoen binnengehaald via een symbolische verhoging die wordt ondersteund door topinvesteerders, waaronder Fundamental Labs, Faculty, Republic, DAO Maker, Richard Dai en Wave GP Cardano, vernam Invezz uit een persbericht. Het evenement bevestigt de noodzaak van gedecentraliseerde compliance in DeFi.

Focus op gedecentraliseerde compliance met AML en KYC mogelijkheden

Het initiatief van Astra is gericht op het leveren van slimme DeFi contracten met een volledig gedecentraliseerde nalevingslaag, die zowel AML als KYC mogelijkheden biedt. Bovendien kan de nalevingslaag helpen bij het elimineren van echte nalevingsproblemen met de hulp van verschillende, maar bekende advocatenkantoren.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Arthur Ali, medeoprichter van Astra Protocol, merkte op:

We zijn erg verheugd om de sluiting van onze tokenverhoging aan te kondigen. We zijn er vast van overtuigd dat ASTRA de sleutel is tot de toekomst van DeFi. Het zal ons in staat stellen om het volgende groeipad in de industrie te ontsluiten, meer conforme praktijken in meerdere landen mogelijk te maken en verdere deelname van grote traditionele instellingen te verzekeren. Onze wereldwijd gepatenteerde technologie zal DeFi naadloos in staat stellen zijn groei voort te zetten en tegelijkertijd meer vertrouwen van regelgevers te bevorderen zonder afbreuk te doen aan decentralisatie.

Jonathan Han, Partner bij Republic voegde toe:

Wij zijn van mening dat de oplossing van Astra een belangrijk onderdeel is van de kritieke beweging voor DeFi om mainstream te worden. We zijn verheugd om het Astra team te steunen, dat ijverig werkt om de voordelen van DeFi naar meer mensen en organisaties te brengen.

De meeste protocollen bieden geen naleving

De snelle groei van DeFi heeft de noodzaak geschetst om aan strikte regels te voldoen, maar de meeste protocollen die momenteel op de markt zijn, hebben deze functie niet. De verandering zal onvermijdelijk zijn. Gebruikers en ontwikkelaars kunnen de controle over het ecosysteem verliezen zonder een nalevingslaag.

Geschillenbeslechtingssystemen zijn van cruciaal belang

Op dit moment maakt het technologielandschap het mogelijk om eventuele geschillen te omzeilen. Dit maakt geschillenbeslechtingssystemen van cruciaal belang, vooral voor DeFi en de hoge risico’s die dit met zich meebrengt.

Dit is waar het Astra protocol om de hoek komt kijken. Het biedt een wettelijk kader en zekerheid, naleving van de regelgeving voor uitlenen en lenen, stablecoins, derivaten, DEX’s, vermogensbeheer, gedecentraliseerde verzekeringen en geschillenbeslechting. Verder is Astra Protocol partnerschappen aangegaan met enkele van de meest gerenommeerde juridische en auditkantoren ter wereld.