USD/CNY: Yuan staat op de eerste plaats na sterke PMI gegevens in China

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… lees meer.
on jan 4, 2022
  • Het USD/CNY paar daalde dinsdag naar een belangrijk ondersteuningsniveau.
  • China publiceerde sterke PMI cijfers voor de productie.
  • We leggen uit wat u de komende dagen kunt verwachten.

Het USD/CNY paar daalde dinsdag naar een belangrijk ondersteuningsniveau na de sterke Chinese economische gegevens. De Chinese yuan handelt op 6,37 ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Het is met meer dan 11% gestegen ten opzichte van het laagste niveau in 2021.

Productiegegevens China

De Chinese yuan bevindt zich de afgelopen maanden in een gestage bullish trend. De rally ging dinsdag verder nadat Caixin de laatste PMI cijfers voor de productie had gepubliceerd.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens het bedrijf steeg de productieactiviteit in China van 49,9 in november tot 50,9 in december. Dat cijfer was beter dan de mediane schatting van 50,0. Een PMI van 50,0 is meestal een teken dat een sector een expansie optekende.

Deze cijfers laten zien dat de Chinese economie nog steeds sterk is, zelfs na de aanhoudende COVID-19 pandemie. Onlangs hebben sommige provincies maatregelen genomen om de verspreiding van de ziekte te vertragen.

De grootste katalysator voor de sector is de internationale vraag vanuit landen als de Verenigde Staten en het VK. Vorige week gepubliceerde gegevens toonden bijvoorbeeld aan dat de invoer in de VS in november sterk is gestegen, waardoor het handelstekort naar een recordhoogte is gestegen. De meeste van deze invoer kwam uit China.

USD/CNY vooruitzichten

De USD/CNY zit al maanden in een sterke trend, wat de Peoples Bank of China (PBOC) ertoe bracht in te grijpen. In december probeerde de centrale bank de kracht van de yuan te vertragen door de fixatierente lager in te stellen dan de schattingen. Het zei ook tegen banken dat ze meer deviezenreserves moesten aanhouden in een poging het aanbod van Amerikaanse dollars te verminderen.

Een sterke Chinese yuan heeft de neiging om Amerikaanse bedrijven te schaden, waarvan de meeste hun producten in het buitenland verkopen. Het maakt hun goederen duurder dan die uit andere landen.

Terwijl de PBOC vroeger vaker ingreep, is de bank de afgelopen maanden relatief voorzichtig geweest in een poging de yuan meer marktgestuurd te maken.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money