El Salvador gaat verder met hun Bitcoin obligatie plannen

Door:
op Jan 5, 2022
Listen to this article
  • Volgens de minister van Financiën wil de regering 20 voorstellen naar het Congres sturen.
  • Zelaya geeft echter niet aan wanneer.
  • Met deze wetsvoorstellen wil El Salvador een wettelijk kader creëren dat investeerders zekerheid biedt.

El Salvador komt steeds dichterbij de uitgifte van Bitcoin (BTC/USD) obligaties. De minister van Financiën van het land, Alejandro Zelaya, maakte dit nieuws bekend tijdens een interview met lokale media op 4 januari en merkte op dat de regering van plan is 20 rekeningen naar het Congres te sturen om de bal aan het rollen te brengen. President Nayib Bukele bevestigde dit nieuws dezelfde dag op Twitter.

In het interview wees Zelaya erop dat het wetsvoorstel financiële markten en investeringen in effecten zou dekken. Door zich op deze gebieden te concentreren, zouden de rekeningen een wettelijke basis vormen voor de uitgifte van BTC obligaties. Via dit kader hoopt het land rechtszekerheid te bieden aan iedereen die door BTC gesteunde obligaties koopt.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Hij voegde eraan toe dat

We zijn het eerste land dat een Bitcoin obligatie vrijgeeft. En omdat we het eerste land zijn dat dit doet, moet het worden gereguleerd.

Zelaya gaf echter geen tijdschema voor wanneer de regering de rekeningen wil voorleggen aan de wetgevers van het land.

Prioriteit instellen voor massale BTC acceptatie

Dit nieuws komt nadat El Salvador zei dat zijn eerste staatsobligatie van BTC $ 1,00 miljard waard zou zijn en een coupon van 6,5% zou hebben. Het Midden-Amerikaanse land wil deze obligatie dit jaar uitgeven en het geld gebruiken om ‘s werelds eerste Bitcoin stad te ontwikkelen aan de voet van Conchagua, een stratovulkaan in het zuidoosten van El Salvador.

Concreet wil El Salvador de helft van het geld gebruiken om de stad te bouwen en de andere helft om meer BTC te kopen. De stad zal geothermische energie van de nabijgelegen vulkaan benutten en de energie gebruiken om een mijnbouwoperatie uit te voeren. De operatie heeft met name op 1 oktober 2021 de eerste 0,00599179 Bitcoin gedolven.

Afgezien van het besteden van het geld aan het bouwen van de Bitcoin stad en het kopen van meer BTC, overweegt El Salvador ook om een euro-obligatie uitgifte van $ 800,00 miljoen te betalen, die in januari 2023 afloopt. Volgens Zelaya moet El Salvador financiers vinden om het te helpen voldoen aan zijn verplichting om de euro-obligaties af te betalen.

Hoewel deze steun zou kunnen komen van institutionele aanbiedingen van investeringsfondsen, beschouwt het land het gebruik van de BTC obligaties als een levensvatbaar alternatief.

Zelaya merkte verder op dat,

We kunnen eenvoudig betalingen doen zonder een nieuwe euro-obligatie op de traditionele markt te creëren, en we kunnen een obligatie vinden die in dollars is uitgedrukt en die wordt betaald in Bitcoin.

Ondertussen gelooft Bukele dat 2022 een goed jaar zal zijn voor BTC, en voorspelt hij dat de vlaggenschipcrypto zal stijgen naar $ 100.000. Hij beweert ook dat nog twee landen BTC dit jaar als wettig betaalmiddel kunnen omarmen.