Analist: IBM kan een “interessante aanwinst worden”

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een nieuwsverslaggever bij Invezz, die verslag doet van de Europese, Aziatische en Noord-Amerikaanse aandelenmarkten. Wajeeh heeft 5… lees meer.
on jan 24, 2022
  • IBM rapporteert marktconforme resultaten voor het fiscale vierde kwartaal.
  • Amit Daryanini besprak de inkomsten op CNBC's "Closing Bell".
  • De aandelen van het technologiebedrijf stegen bijna 7,0% na sluitingstijd.

IBM Corp (NYSE: IBM) rapporteerde maandag zijn financiële resultaten voor het vierde kwartaal die de verwachtingen van Wall Street overtroffen. De aandelen van het technologiebedrijf stegen meer dan 6,0% in de uitgebreide handel.

Belangrijke punten in IBM’s winstrapport

IBM rapporteerde een nettowinst van $ 2,33 miljard, wat zich vertaalt naar $ 2,60 per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar werd het nettoresultaat gemaximeerd op $ 1,36 miljard of $ 1,52 per aandeel. Op gecorrigeerde basis verdiende de Amerikaanse multinational $ 3,35 per aandeel.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Met $ 16,7 miljard noteerde het bedrijf met het hoofdkantoor in Armonk een groei op jaarbasis van 6,4% in zijn kwartaalomzet. Volgens FactSet hadden experts een aangepaste winst per aandeel van $ 3,30 op $ 15,96 miljard aan inkomsten voorspeld. In het persbericht over de winst zei CEO Arvind Krishna:

Onze resultaten over het vierde kwartaal geven ons vertrouwen in ons vermogen om onze doelstellingen van aanhoudende middelhoge eencijferige omzetgroei en een sterke vrije kasstroom in 2022 te realiseren.

Ter vergelijking: analisten verwachten een stijging van de jaaromzet met 3,7% op jaarbasis. Het aandeel wordt nu verhandeld tegen een K/W veelvoud van 24,40.

Amit Daryanini’s kijk op de kwartaalresultaten van IBM

De omzet van alle drie de segmenten – Software, Consulting en Infrastructuur, was hoger dan verwacht in het vierde kwartaal, wat indrukwekkend was voor Evercore ISI’s Amit Daryanini. Op CNBC’s “Closing Bell” zei hij:

Het is een zeer indrukwekkend omzetcijfer van IBM. Er zit een beetje Kyndryl in, maar zelfs zonder dat groeide de consultancy met dubbele cijfers, de software steeg met 5-6%. Als niet veel van de gemiddelde eencijferige groei waar ze het over hebben gehad voor 2022 door Kyndryl wordt aangedreven, wordt dit een interessante aanwinst om te bezitten.

IBM heeft in het vierde kwartaal Kyndryl – zijn infrastructuurdienstenbedrijf – afgesplitst, dat nu op de NYSE wordt verhandeld als een afzonderlijk, beursgenoteerd bedrijf.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, Capital.com
9.3/10