Ga op koopjesjacht met deze goedkope cloudaandelen

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… lees meer.
on jan 26, 2022
  • Cloud computing aandelen zijn de laatste tijd versnipperd.
  • De daling is het gevolg van de algehele rotatie van groei naar waarde.
  • We identificeren enkele van de beste cloudaandelen om te kopen.

Cloudaandelen stonden de afgelopen maanden onder druk omdat beleggers zich zorgen maken over de groei. De Global X Cloud Computing ETF (CLOUD) is met meer dan 30% gedaald ten opzichte van het hoogste niveau in december. Deze daling heeft geleid tot een aantal interessante kansen in de industrie, zoals blijkt uit de sterke resultaten van Microsoft en IBM. Dus, hier zijn de beste cloud computing aandelen om te kopen.

IBM

International Business Machines (NYSE: IBM) is een van de meest ondergewaardeerde aandelen in de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft een marktkapitalisatie van ongeveer $ 121 miljard en een jaarlijkse omzet van meer dan $ 57 miljard. Het heeft ook een van de grootste dividendrendementen van het land.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

IBM is het slachtoffer geworden van zijn eigen succes en ambitie. Onlangs besloot het bedrijf bijvoorbeeld zijn Watson Health product te verkopen voor ongeveer $ 1 miljard. Dat was een opmerkelijke overgave, aangezien het bedrijf miljarden dollars in de divisie investeerde.

Het bedrijf heeft onlangs ook zijn technologische oplossingen verlaten door het om te vormen tot een afzonderlijk bedrijf dat bekend staat als Kyndryl en dat nu wordt gewaardeerd op meer dan $ 5 miljard.

IBM is een goede cloudaandeel omdat het een slanker bedrijf is geworden dat volledig is gericht op cloudcomputing. Het genereerde ongeveer $ 16,7 miljard aan inkomsten in het vierde kwartaal en $ 2,33 miljard aan winst.

Salesforce

Salesforce (NYSE: CRM) is een cloud computing bedrijf dat deel uitmaakt van het industriële gemiddelde van Dow Jones. Het bedrijf biedt een breed scala aan diensten, zoals klantrelaties, communicatie (Slack), app-integratie en business intelligence (Tableau). Tegenwoordig is Salesforce een bedrijf met een waarde van meer dan $ 212 miljard.

De prijs van het aandeel Salesforce heeft het de laatste tijd echter moeilijk. Het is de afgelopen 30 dagen met 15% gecrasht en in de afgelopen 3 maanden met 26%. Deze daling komt vooral omdat beleggers zich zorgen maken over de organische groei van het bedrijf. Dat komt vooral omdat Salesforce recentelijk acquisities heeft gebruikt om zijn groei te financieren.

Toch is Salesforce een goede cloudaandeel om te kopen vanwege het sterke marktaandeel en het feit dat het bedrijf een sterke groei doormaakt.

Snowflake

Snowflake (NYSE: SNOW) is een cloud computing bedrijf dat wordt ondersteund door Warren Buffett. Het bedrijf biedt een platform dat bekend staat om cloud-datawarehousing services.

De afgelopen maanden stond de aandelenkoers van Snowflake onder intense druk. Het is de afgelopen drie maanden met 20% en in de afgelopen 30 dagen met 22% gedaald. Deze crash heeft zijn totale marktkapitalisatie op ongeveer $ 81 miljard gebracht.

Snowflake is een goed cloudaandeel vanwege de sterke groei en de vraag naar zijn diensten. In het afgelopen kwartaal steeg de omzet van het bedrijf met 109% tot meer dan $ 334 miljoen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money