Top 3 ondergewaardeerde cryptos om te vermijden in 2022

Door:
op feb 3, 2022
  • Ethereum Classic heeft zijn correlatie met Ethereum verloren.
  • EOS is een spookketen die geen grote apps in zijn ecosysteem heeft.
  • Zilliqa is een baanbrekende blockchain die grip heeft verloren bij investeerders.

De prijzen van cryptocurrency zijn in 2022 in het gezicht geslagen. Gemiddeld is de prijs van de meeste munten dit jaar met meer dan 20% gedaald, terwijl de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies is gedaald tot meer dan $ 1,7 biljoen.

Deze daling biedt een goede koopmogelijkheid, vooral voor handelaren die gebruikmaken van het gemiddelde van de dollarkosten. Niet alle munten zijn echter de moeite waard om te kopen. Dus in dit artikel zullen we kijken naar de top 3 cryptocurrencies die we in 2022 moeten vermijden.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Ethereum Classic

Ethereum Classic (ETC/USD) is een blockchain platform dat is ontstaan uit een hard fork van Ethereum. Het is een platform waarmee ontwikkelaars allerlei soorten gedecentraliseerde applicaties (DAPP’s) kunnen bouwen. De prijs van Ethereum Classic is dit jaar met meer dan 23% gedaald en met meer dan 85% vanaf zijn hoogste punt ooit. De marktkapitalisatie bedraagt $ 3,47 miljard, waarmee het de 38e grootste munt ter wereld is.

Er zijn drie belangrijke redenen waarom u ETC ten koste van alles zou moeten vermijden. Ten eerste hebben ontwikkelaars het netwerk sinds de lancering vermeden. De situatie is zo moeilijk dat het moeilijk is om apps te zien die zijn gebouwd met behulp van het platform.

Ten tweede heeft ETC zijn correlatie met Ethereum verloren. In 2021 was er een tijd dat beleggers fondsen toekenden aan ETC vanwege de correlatie met ETH. Aan die correlatie is bijna een einde gekomen. Ten slotte heeft Ethereum Classic te maken met sterke concurrentie van onder meer Solana en Avalanche.

EOS

EOS (EOS/USD) is een van de beste cryptocurrencies om te vermijden in 2022. Om te beginnen is EOS een blockchain platform dat voortkwam uit het oorspronkelijke muntenaanbod van Block.one. De ICO, die $ 4 miljard ophaalde, was zeer controversieel, zodat de ontwikkelaars miljoenen aan boetes moesten betalen.

De EOS prijs is met 85% gedaald ten opzichte van het hoogste punt ooit, waardoor de totale marktkapitalisatie op $ 2,2 miljard komt, waarmee het de 56e grootste munt is. Er zijn twee redenen waarom u niet in EOS moet investeren.

Ten eerste is EOS een spookketen die al meer dan 4 jaar geen noemenswaardige toepassing heeft geproduceerd. Ten tweede ziet de industrie aanzienlijke concurrentie. Ten slotte, Bullish, de uitwisseling die door Block is gestart, heeft geen grip gekregen.

Zilliqa

Zilliqa (ZIL/USD) is een andere cryptocurrency die u koste wat kost moet vermijden. Het is een baanbrekend blockchain platform dat het concept van sharding introduceerde, dat blokken in shards verdeelt om de snelheid te verhogen.

De prijs van Zilliqa is ook met meer dan 80% gedaald ten opzichte van het hoogste punt ooit, terwijl de ranglijst is gecrasht tot 126. Op zijn hoogtepunt was ZIL een van de grootste munten ter wereld.

De belangrijkste reden waarom u ZIL moet vermijden, is dat andere platforms sharding beter hebben geïmplementeerd dan zij deden. Ze omvatten Polkadot, Elrond en NEAR. Er is dan ook weinig kans dat Zilliqa weer grip krijgt.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% van CFD accounts verliezen geld