Hyphen garandeert toegang tot broeikasgasgegevens via Chainlink

Door:
op Feb 15, 2022
Listen to this article
  • DON levert diverse klimaat- en rapportagegegevens.
  • Nieuw rapportage-ecosysteem verbetert de verantwoordingsplicht voor bedrijfsemissies.
  • Het Hyphen framework voorkomt klimaat- en milieufraude via Chainlink DON.

Hyphen garandeert toegang tot een veilige bron van geverifieerde broeikasgasgegevens (GHG) voor slimme contracten via Chainlink (LINK/USD) gedecentraliseerd orakelnetwerk (DON), te beginnen met N2O gegevens, leerde Invezz uit een persbericht. Het Chainlink Subsidieprogramma ondersteunt de lancering.

Talloze slimme contractresultaten teweegbrengen

De DON levert diverse klimaat- en rapportagegegevens aan, analyseert deze en stelt outputs naar blockchains beschikbaar. Deze omvatten real-world effectbeoordelingen en nalevingsrapporten. De beschikbaarheid van gegevens kan leiden tot verschillende slimme contractresultaten, waardoor het potentieel voor nieuwe ecosystemen voor klimaatrapportage wordt ontsloten.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Verbetering van de verantwoordingsplicht voor emissies

Deze nieuwe rapportage ecosystemen zullen de verantwoordingsplicht voor bedrijfsemissies verbeteren en klimaatonthullingen voor naleving van de regelgeving mogelijk maken door middel van verifieerbaar bewijs.

Het Hyphen framework voorkomt klimaat- en milieufraude dankzij autonome, decentrale en transparante datarapportage met behulp van een Chainlink DON. Dit verbindt slimme contracttoepassingen met bestaande web-API’s, off-chain berekeningen en andere blockchain netwerken om het multichain hulpprogramma van dApps uit te breiden.

Naleving van het Montreal Protocol

De initiële lancering van het orakelnetwerk levert N2O gegevens op met behulp van het Montreal Protocol, een internationaal verdrag dat is ontworpen om de ozonlaag te beschermen door de productie van talrijke stoffen die verantwoordelijk zijn voor de aantasting van de ozonlaag geleidelijk af te schaffen.

Miles Austin, CEO van Hyphen Global AG, merkte op:

We zijn verheugd om deze geverifieerde emissiegegevens in de keten te brengen via een Chainlink DON. Met meer nauwkeurige gegevens die beschikbaar zijn over blockchains, is er een enorm potentieel voor het creëren van nieuwe rapportage ecosystemen en voor het ondersteunen van innovatieve emissie initiatieven die transparantie brengen, klimaatactie ondersteunen en nieuwe manieren mogelijk maken om lagere emissies te stimuleren.

Een grondig geteste reeks functies ondersteunt het Chainlink netwerk, waardoor authenticiteit, beveiliging en transparantie bij de levering van gegevens mogelijk wordt, zoals:

Brede acceptatie – Chainlink is het meest gebruikte orakelnetwerk in de blockchain industrie en biedt toegang tot een enorme adresseerbare markt van potentiële gegevensconsumenten.

Gegevensintegriteit – Chainlink knooppunten ondertekenen cryptografisch alle gegevens die in de keten worden geleverd om de oorsprong ervan te verifiëren, waardoor man-in-the-middle aanvallen worden voorkomen.

Aantoonbaar veilig – Chainlink is grondig gecontroleerde open-source software die al miljarden dollars aan waarde veiligstelt, en laat zien dat het in staat is om nauwkeurige gegevens te leveren met echte inzetten.

Blockchain agnostisch – Chainlink knooppunten zijn compatibel met elke blockchain omgeving en dienen als een enkele gateway om gegevens op elke huidige of toekomstige blockchain te verkopen.