Rechtszaak aangespannen tegen Safemoon promotors

Door:
op feb 21, 2022
Listen to this article
  • Er is een rechtszaak aangespannen tegen influencers die Safemoon promootten.
  • Rechtszaak zegt dat de promotors investeerders hebben gelokt met onrealistische winsten.
  • De eisers willen dat investeerders een vergoeding krijgen.

Er is een nieuwe class action rechtszaak aangespannen tegen sociale beïnvloeders en beroemdheden die de Safemoon cryptocurrency promoten. De rechtszaak draait om een pump and dump strategie.

Safemoon pump and dump

Safemoon (SAFEMOON/USD) is een cryptocurrency ontwikkeld op Binance Smart Chain. Het token werd gepromoot door enkele van de meest populaire beroemdheden die betrokken waren bij advertenties om investeerders te lokken. Enkele van de beroemdheden die nu verstrikt zijn in deze rechtszaak zijn Soulja Boy, Nick Carter en Lil Yachty. Ook YouTubers als Ben Philips en Jake Paul zijn genoemd.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens de rechtszaak lokten de eerder genoemde beroemdheden en influencers investeerders door hen hoge rendementen te beloven. De promoties verwezen naar het brandproces van Safemoon als een belangrijke factor die toekomstige prijsstijgingen zou stimuleren.

De rechtszaak toont ook aan dat na deze promoties de prijs van Safemoon was gestegen en de handelsvolumes aanzienlijk waren gestegen. Het token boekte een paar maanden opmerkelijke winsten, waarna de prijs een neerwaartse trend begon. Dit was het moment waarop de leidinggevenden van het token het project verlieten terwijl de prijzen verder daalden.

De rechtszaak laat zien dat de prijsbeweging van het token een tapijttrekking was waarbij de beroemdheden betrokken waren. De promotors begonnen hun bezit te verkopen terwijl particuliere beleggers belegd bleven.

De rechtszaak is ingediend door Bill Merewhuader, Christopher Polite en Tim Viane, de eisers. De drie willen dat Safemoon investeerders die het token op 8 maart 2021 kochten, worden gecompenseerd na het trekken van het tapijt.

De rechtszaak zegt,

De ongepaste promotionele activiteiten van de promotor gedaagden genereerden het handelsvolume dat nodig was voor alle gedaagden om hun SAFEMOON tokens over te dragen aan nietsvermoedende investeerders.

Debat over crypto promoties

Er is intens gediscussieerd over de promoties rond cryptocurrencies. Vorig jaar publiceerde Floki Inu zijn advertentie op het Londense openbaarvervoersysteem, maar de advertentie werd verwijderd door autoriteiten die zeiden dat het de risico’s voor naïeve investeerders verhoogde.

Onlangs werd het Amerikaanse Super Bowl evenement gemarkeerd met veel cryptocurrency advertenties. Enkele van de toonaangevende cryptobedrijven zoals FTX, Coinbase en Crypto.com deden mee aan deze rage. Het leidde echter tot discussie, waarbij het hoofd van de Senaatscommissie voor banken zei dat de bedrijven crypto promootten omdat het geen echt geld was.

Investeer binnen enkele minuten in crypto, aandelen, ETF’s & meer bij onze best beoordeelde broker, eToro

10/10
67% van CFD accounts verliezen geld