Dit is waarom in de VS genoteerde Chinese aandelen diep in het rood staan

Door:
op Mar 19, 2022
Listen
  • In de VS genoteerde Chinese aandelen ondergaan een sterke daling.
  • Bezorgdheid bij investeerders nu Rusland Chinese militaire hulp vraagt bij invasie in Oekraïne.
  • De Nasdaq Golden Dragon China index zakte 10%.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

In de VS genoteerde Chinese aandelen bleven maandag zware uitverkoop ondergaan na een daling van 18% vorige week, aangezien de groeiende bezorgdheid over de nauwe associatie van China met Rusland de verliezen verergerde als gevolg van het harde optreden van Peking tegen technologische titanen en het dreigende vooruitzicht van schrapping van de Amerikaanse beursgenoteerde aandelen.

Are you looking for signals & alerts from pro-traders? Sign-up to Invezz Signals™ for FREE. Takes 2 mins.

Chinese bedrijven lopen het risico om hun beursnotering in de VS te verliezen

Copy link to section

De Securities and Exchange Commission heeft al verschillende bedrijven geïdentificeerd als onderdeel van een regelgevend hardhandig optreden tegen buitenlandse bedrijven die weigeren hun rekeningen bekend te maken aan Amerikaanse regelgevers, waardoor Chinese ondernemingen het risico lopen te worden geschrapt.

Alibaba Group Holding Ltd (NYSE: BABA) Amerikaanse certificaten van aandelen en JD.com Inc. (NYSE: JD) aandelen daalden 5% in de premarket, waarbij Pinduoduo Inc. 9% zakte en Baidu 7% verloor. Alibaba had sinds het begin van het jaar bij de afsluiting van vrijdag 27% van zijn waarde verloren, het laagste dat de aandelen sinds augustus 2016 hebben verloren.

De daling kwam vandaag na het nieuws dat Rusland om militaire hulp van China heeft gevraagd voor zijn aanval op Oekraïne. Als gevolg hiervan zijn handelaren bezorgd dat het mogelijke contact van Peking met de Russische president Vladimir Poetin zou kunnen leiden tot een wereldwijde reactie op Chinese bedrijven en mogelijk tot boetes. Het sentiment was evenzeer gekwetst vanwege de door COVID-19 veroorzaakte lockdown in de noordelijke regio van Jilin en Shenzhen, de belangrijkste technische hub in het zuiden.

Nasdaq Golden Dragon China Index daalde 10%

Copy link to section

Vrijdag zakte de Nasdaq Golden Dragon China Index, die Amerikaanse certificaten van Chinese bedrijven volgt, met 10% naar het laagste punt sinds september 2015. Interessant is dat de index voor de vierde week op rij daalde, de langste verliezende reeks sinds oktober. terwijl hernieuwde zorgen over de regelgeving opdoemden.

Beleggers in technologieaandelen waarvan de prijs is gebaseerd op toekomstige groeiprognoses, houden ook de renteverhogingscyclus van de Federal Reserve nauwlettend in de gaten, die deze week begint met een stijging van 25 basispunten.

Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals.

Learn more
Alibaba Beurs Tech