Prijsvoorspelling Dow Jones, de S&P 500 en Nasdaq na de dip van vorige week

Door:
op sep 19, 2022
  • Voor de week verzwakte de Dow Jones -4,4%, de S&P 500 -4,8%, terwijl de Nasdaq -5,5% daalde
  • De focus blijft liggen op de beleidsvergadering van de Amerikaanse Federal Reserve
  • Het opwaartse potentieel voor de drie belangrijkste indexen van Wall Street blijft beperkt

De drie belangrijkste indices van Wall Street verzwakten vorige week tot niveaus die sinds medio juli niet meer zijn bereikt, omdat zorgen over een naderende wereldwijde vertraging en stijgende inflatie beleggers in een negatieve stemming blijven houden.

Ondanks het optimisme op de aandelenmarkten aan het einde van de zomer, begint de realiteit opnieuw en recente inflatiecijfers suggereren dat de Fed agressiever moet optreden in de strijd tegen de inflatie.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Een inflatierapport voor augustus dat hoger is dan verwacht geeft duidelijk een agressieve boodschap af, nu blijkt dat de tekenen van afnemende prijsdruk in juli van korte duur zijn.

De consumentenprijsindex steeg in augustus met 0,1% tegen de verwachting van een dip van 0,1% en op jaarbasis steeg de consumentenprijsindex met 8,3%, terwijl analisten rekenden op een stijging van 8,1%.

Er is een grote kans dat de Amerikaanse centrale bank de rente met minstens 75 basispunten zal verhogen tijdens haar monetaire beleidsvergadering volgende week, terwijl FedWatch van de CME meldde dat er een kans van 14% is op een supergrote 100 basispunten toenemen. David Carter, directeur bij JPMorgan in New York, liet weten:

We worden geconfronteerd met dit giftige brouwsel van hoge inflatie, hoge rentetarieven en lage groei, wat niet goed is voor de aandelen- of obligatiemarkten. Hoewel de markt volgende week een grote stijging van de rente van de Fed verwacht, is er een enorme onzekerheid en bezorgdheid over toekomstige renteverhogingen.

Het opwaartse potentieel voor de drie belangrijkste indices van Wall Street blijft beperkt, vooral als de Amerikaanse Federal Reserve tijdens haar vergadering van 20-21 september besluit de rente met 75 bp of meer te verhogen.

De dynamiek van hoge rentetarieven, tragere groei en verslechterende uitgaven zal een negatieve invloed hebben op de bedrijfswinsten en zou de komende weken tot meer pijn moeten leiden.

S&P 500 blijft onder druk

S&P 500 (SPX) boekte zijn slechtste wekelijkse prestatie sinds half juni, zakte 4,8% voor de vijfdaagse sessie en sloot de week af onder 3.900 punten. De prijs is ook onder het voortschrijdend gemiddelde van 10 dagen gedaald, wat aangeeft dat de bodem nog steeds niet is bereikt.

Gegevensbron: tradingview.com

De S&P 500 blijft onder druk staan. Als de prijs onder de 3.500 punten daalt, zou het volgende doel 3.000 punten kunnen zijn, wat een sterk ondersteuningsniveau vertegenwoordigt.

DJIA handelt bijna 30.000 punten

De Dow Jones Industrial Average (DJIA) verzwakte afgelopen handelsweek met -4,4% en sloot de week voor het eerst sinds half juni onder de 31.000 punten. De Dow bewoog ook onder het voortschrijdend gemiddelde over 10 dagen, waardoor de blik lager op de index blijft staan.

Gegevensbron: tradingview.com

Het belangrijke ondersteuningsniveau staat op 30.000 punten, en als de prijs onder dit niveau zakt, zou het volgende doel 29.000 punten kunnen zijn. Als de prijs boven de 31.500 punten springt, kan het volgende doel weerstand zijn bij 32.000 punten.

Nasdaq Composite daalde vorige week -5,5%

Nasdaq Composite (COMP) verloor afgelopen handelsweek -5,5% en sloot op 11.448 punten. Het vooruitzicht van een agressiever monetair beleid houdt beleggers in een negatieve stemming en het opwaartse potentieel voor Nasdaq Composite blijft beperkt.

Gegevensbron: tradingview.com

Het huidige ondersteuningsniveau voor Nasdaq Composite staat op 11.000 punten, en als de prijs onder dit niveau zakt, zou het volgende doel 10.500 punten kunnen zijn.

Conclusie

De drie belangrijkste indices van Wall Street verzwakten vorige week tot niveaus die sinds medio juli niet meer zijn bereikt, en de focus blijft op het besluit van de Amerikaanse Federal Reserve voor de beleidsvergadering van volgende week woensdag. Het opwaartse potentieel voor de drie belangrijkste indices van Wall Street blijft beperkt, vooral als de Amerikaanse Federal Reserve besluit de rente met 75 bp of meer te verhogen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar eToro

10/10
67% van CFD accounts verliezen geld