VIDEO: Investeren in DeFi | Tim Frost, CEO van Yield App en Jon Deane, CEO van Trovio

Door:
op nov 8, 2022
Listen to this article
  • Yield App en Trovio hebben een DeFi Fund van $35 miljoen gelanceerd
  • Een volwassen, portefeuillegerichte benadering van beleggen in DeFi
  • DeFi is drastisch veranderd nu de Fed de rentetarieven heeft verhoogd en de cryptoprijzen zijn gedaald

Het is een turbulent jaar geweest op de cryptomarkten.

Maar de gedecentraliseerde financiën gaan door. Vandaag interviewen we in de Invezz-podcast Tim Frost, CEO van Yield App (YLD), en Jon Deane, CEO van Trovio.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Yield App is een soort one-stop-shop cryptoplatform, terwijl Trovio een hybride vermogensbeheerder is. Samen bieden Tim en Jon daarom een uniek perspectief op investeren in DeFi en crypto in het algemeen. Samen hebben Yield App en Trovio zojuist ook de lancering aangekondigd van een DeFi Fund van $35 miljoen.

Met z’n drieën praten we over de gebeurtenissen in de markt dit jaar, met de nadruk op portefeuillebeheer. De termen “kapitaalbehoud” en “risicobeperking” vliegen in het rond – maar hoe is dit mogelijk in een industrie waar dagelijkse kaarsen 50% kunnen verminderen? We bespreken dit raadsel, evenals de algemene strategieën die beide bedrijven volgen.

We bespreken ook macro, en hoe crypto hierin past. Zowel Tim als Jon zijn in de buurt geweest (of blockchain, zou ik moeten zeggen) en hebben daarom eerder berencycli gezien. Maar hoe verschilt deze, gezien het feit dat het te midden van een terugval in de economie in het algemeen komt. Aangezien Bitcoin pas in 2009 werd gelanceerd, wil ik altijd benadrukken dat dit ongekend is in crypto-termen – digitale activa hebben nog nooit eerder een bredere bearmarkt meegemaakt.

Desalniettemin marcheert DeFi door – en we bespreken hoe het de besmettingscrisis doorstond die eerder dit jaar crypto overspoelde. Celsius, Three Arrows Capital en vele andere bedrijven gingen ten onder, maar dit was CeFi in plaats van DeFi (zoals ik eerder schreef).

Maar hoe investeert het in DeFi, een sector waarvoor rendement zo belangrijk is, terwijl de rente stijgt? Vorig jaar rond deze tijd hadden we rentetarieven in trad-fi van nul en torenhoge DeFi-rendementen, maar nu hebben we de Fed snel verhoogd naar 5% terwijl DeFi meteen is gedaald. Jon, Tim en ik praten over hoe dit de industrie heeft beïnvloed.

Natuurlijk, met de aflevering opgenomen te midden van de FTX-controverse, terwijl CZ’s verkooporder van FTT rimpelingen door de industrie veroorzaakt, kon ik het niet helpen, maar ik kon niet anders dan hun gedachten krijgen over het laatste beetje gekte in de industrie.