Verizon Communications aandelen kopen in januari 2023?

Door:
op Dec 26, 2022
Listen
  • Morgan Stanley heeft zijn rating op Verizon verhoogd
  • Het bedrijfsmodel van Verizon is relatief veerkrachtig ten opzichte van recessies
  • De huidige koers van het aandeel is aantrekkelijk gewaardeerd

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

De aandelen van Verizon Communications Inc. (NYSE: VZ) zijn sinds begin januari 2022 met meer dan 25% verzwakt. De huidige prijs staat op $38,41.

Vorige week verhoogde Morgan Stanley zijn rating voor Verizon van gelijk gewicht naar overwogen en verhoogde het koersdoel naar $44.

Morgan Stanley heeft zijn rating op Verizon verhoogd

Verizon is een groot Amerikaans telecommunicatiebedrijf, momenteel het op één na grootste van het land, net achter AT&T Inc. (NYSE: T).

De aandelenkoers van het bedrijf kwam verder onder verkoopdruk te staan nadat Verizon in oktober gemengde resultaten over het derde kwartaal rapporteerde en aankondigde dat het een kostenbesparingsplan zou starten om tegen 2025 tussen de $2 miljard en $3 miljard aan jaarlijkse uitgaven te dekken.

Verizon voegde in het derde kwartaal 8.000 abonnees voor postpaid-telefoons toe, wat onder de schattingen lag, en meldde dat het voor 2022 nog steeds een groei van de omzet uit draadloze diensten tussen 8,5% en 9,5% verwacht. Dit is zeker niet slecht, en het is belangrijk op te merken dat Verizon’s bedrijfsmodel is relatief veerkrachtig tegenover recessies, aangezien de vraag naar telefoondiensten niet al te cyclisch is.

Morgan Stanley heeft onlangs zijn rating op Verizon verhoogd van gelijk naar overwogen en het koersdoel verhoogd naar $44.

Dit impliceert een stijging van bijna 15% ten opzichte van het huidige prijsniveau, en volgens Morgan Stanley is er een grote kans op betere operationele prestaties in het jaar 2023. Simon Flannery, een analist van Morgan Stanley, liet weten:

We denken dat de underperformance dit jaar deels is toe te schrijven aan negatieve winstherzieningen en zorgen over de intensivering van de concurrentie op het gebied van draadloze communicatie. We zijn echter van mening dat het aandeel op het huidige niveau nu al te negatieve relatieve vooruitzichten verdisconteert en tekenen ziet dat de trends geleidelijk verbeteren.

Verizon heeft een goede positie in de markt en de huidige aandelenkoers is aantrekkelijk gewaardeerd op basis van de winst, de toekomstperspectieven en het dividend.

Het dividendrendement ligt boven de 6% bij de huidige aandelenkoers. Het bedrijf heeft nog steeds een sterke cashflow, wat een belangrijk cijfer blijft dat de huidige dividenduitkering ondersteunt.

Verizon-aandelen worden momenteel verhandeld op een “laagste punt in meerdere jaren”, onder acht keer de verwachte K/W, tegen minder dan vier keer TTM EBITDA, wat ook bewijst dat Verizon momenteel behoorlijk ondergewaardeerd is.

$35 vertegenwoordigt het huidige ondersteuningsniveau

Verizon-aandelen zijn sinds 20 juli 2022 verzwakt van $50,55 naar $34,55. De huidige prijs bedraagt $38,41.

Gegevensbron: tradingview.com

Het huidige ondersteuningsniveau staat op $35, terwijl $40 het eerste weerstandsniveau vertegenwoordigt. Als de prijs weer onder de $35 zakt, zou dat een “verkoop”-signaal zijn en ligt de weg open naar $33 of zelfs lager. Anderzijds, als de prijs boven de $40 stijgt, zou het volgende doel weerstand kunnen zijn van $45.

Conclusie

Verizon heeft een goede positie in de markt en de huidige aandelenkoers is aantrekkelijk gewaardeerd op basis van de winst, de toekomstperspectieven en het dividend. Morgan Stanley heeft onlangs zijn rating op Verizon verhoogd van gelijk naar overwogen en het koersdoel verhoogd naar $44.