Ad

Tim Draper duikt verder in web3, zal ander kapitaal volgen?

Door:
op Jan 20, 2023
Listen
  • Draper Venture Network lanceert een web3-syndicatievoertuig
  • Tim Draper kocht in 2014 30.000 bitcoins voor $19 miljoen, nu meer dan een half miljard dollar waard
  • Angst dat institutionele acceptatie en nieuw kapitaal in crypto zal opdrogen na talloze schandalen

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Ik heb me hardop afgevraagd hoe schadelijk de deuk in de reputatie van crypto de afgelopen maanden zal zijn geweest.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

De ineenstorting van FTX (uitgebreid artikel over die affaire vind je hier) voelde als de druppel die de emmer deed overlopen op veel manieren. Met betrekking tot institutionele acceptatie was de verleidelijke conclusie dat elk gerenommeerd bedrijf mijlenver van de industrie zou wegrennen, terwijl een golf van schandalen, faillissementen en implosies door de ruimte raasde.

Tegen deze achtergrond viel mij het nieuws op dat venture capitalist Tim Draper dieper in crypto gaat. Draper Venture Network, een alliantie van venture-investeerders opgericht door Draper, zal een web3-syndicatievoertuig genaamd Draper Round Table lanceren, met als doel meer family offices, corporate VC’s, angel-investeerders en anderen naar web3 te brengen.

De wereld van beleggen verandert snel. We breiden de toegang voor investeerders uit, zodat de beste ondernemers, waar dan ook, financiering kunnen krijgen

Tim Draper, oprichter en voorzitter van de Draper Round Table

Draper heeft een crypto-achtergrond

Copy link to section

Tim Draper is natuurlijk geen crypto-newbie. De zakenmagnaat kocht in 2014 30.000 bitcoins die in beslag werden genomen op Silk Road, de illegale marktplaats. De voorraad werd door de US Marshals Service aan het publiek geveild en Draper stapte in met een coole $19 miljoen, wat zich vertaalt naar een prijs van $633 per munt.

Voor de lol heb ik de investering van Draper hieronder uitgezet, helemaal tot vandaag, wanneer Bitcoin in het begin van het jaar is gestegen en weer boven de $20.000 wordt verhandeld.

De daling van meer dan $2 miljard naar $600 miljoen doet waarschijnlijk pijn, maar ach, dat is nog steeds een rendement van 33x. Het verslaat de S&P 500.

Drie maanden na de aankoop had Draper op Fox Business berucht voorspeld dat de oranje munt binnen drie jaar de $10.000 zou overschrijden. Eén bitcoin werd op dat moment verhandeld voor $402 en het klonk … nou ja, het klonk belachelijk. Toen het in januari naar $200 zakte, zag het er niet goed uit, vooral toen hij verdubbelde dat de prijs zou herstellen, met een weddenschap van $400.000.

Maar in november 2017 stond Bitcoin op $10.000 (technisch gezien was dit drie jaar en twee maanden later).

Crypto deed pijn op het reguliere podium

Copy link to section

Het is duidelijk dat de geschiedenis van Draper met crypto verder teruggaat dan de meesten, tot een tijd waarin het nog een niche-internetding was waar alleen niche-internetmensen aandacht aan besteedden. Met die context symboliseert de lancering van dit Draper Venture Network misschien helemaal niets.

Aan de andere kant benadrukt het wel dat er nog steeds deals moeten worden gesloten in deze sector die is geteisterd door de bearmarkt. Kijkend naar de afgelopen crypto-winter, zijn enkele van de meest succesvolle bedrijven deze keer gebouwd in de braakliggende jaren van 2018 en 2019, toen het voelde alsof niemand aandacht schonk aan crypto. Het zou zeker moeilijk zijn om je voor te stellen dat zoiets bestond toen de markt de afgelopen winter zo erg achterbleef.

Het verschil met deze winter is natuurlijk dat crypto voor het eerst in zijn geschiedenis een bearmarkt in de bredere economie bestrijdt. Het is grappig hoe vaak mensen vergeten dat Bitcoin werd gelanceerd in de langste en meest explosieve bullmarkt in de geschiedenis. Dat maakt dit huidige klimaat van hoge rentetarieven en dalende prijzen daarom volkomen ongekend.

De tijd zal leren hoe crypto zal herstellen van deze bearmarkt. Nu de inflatie afzwakt, lijkt het zeker een beter klimaat dan een paar maanden geleden. Dit soort nieuws zal helpen, en het zal interessant zijn om te volgen hoe snel instellingen en traditionele investeerders de komende maanden terugkeren naar de ruimte.

Dent Blockchain Crypto