Ad

Singapore introduceert visionair regelgevingskader om stabiliteit stablecoins te vergroten

op Aug 15, 2023
Listen
  • Singapore kondigt nieuwe regels aan om de stabiliteit van MAS-gelicentieerde stablecoins te versterken.
  • Stablecoins blijven aan bekendheid winnen naarmate de fintech-ruimte evolueert.
  • Singapore presenteert stablecoins als een geloofwaardig ruilmiddel in de financiële wereld.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De Monetary Authority of Singapore (MAS) heeft op 15 augustus een innovatief regelgevingskader onthuld om de stabiliteit van de gecertificeerde stablecoins van het land te vergroten.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

De centrale bank onthulde dat de nieuwe regelgeving van toepassing zou zijn op uitgevers van stablecoins in één valuta die zijn gekoppeld aan de Singaporese dollar of fiat van G10-landen, met een oplage van meer dan $5 miljoen.

Introductie van MAS-gereguleerde stablecoins

Copy link to section

De centrale bank van Singapore introduceert MAS-gereguleerde stablecoins om stabiliteit in digitale financiën af te dwingen. De monetaire autoriteit van Singapore moet echter wetgevende besprekingen voeren voordat het parlement de nieuwe regels goedkeurt.

Single-currency stablecoins zijn digitale tokens gekoppeld aan traditionele activa zoals staatsvaluta’s. Singapore heeft momenteel slechts één stablecoin. MAS vertrouwt erop dat stablecoins innovatie als ruilmiddel kunnen ondersteunen, mits goed gecontroleerd om waardestabiliteit te waarborgen.

Crypto-regulering in Singapore

Copy link to section

Naarmate de cryptocurrency-markt zich verder ontwikkelt, lijken regeringen geïnteresseerd in het bewaken van de ruimte om legitieme bedrijven te garanderen. Bovendien voorspellen analisten een enorme groei voor de stablecoin-industrie tegen 2030.

Daarom proberen vooraanstaande economische wetenschappers stablecoins te reguleren. Singapore is optimistisch wat betreft crypto-regulering en trekt verschillende spelers aan. Het IMF en JPMorgan hebben bijvoorbeeld deelgenomen aan het vaststellen van cryptonormen voor het land.

MAS vereist dat bedrijven die stablecoins maken zich aan bepaalde regels houden. De regelgeving omvat het waarborgen van stablecoin-stabiliteit, transparante openbaarmaking, efficiënte aflossing en kapitaaltoereikendheid.

Industrie-impact

Copy link to section

Singapore versterkt zijn status als financieel centrum en trekt startups aan die willen voortbouwen op stablecoin-moderniseringen. Het land heeft de uitgever van USD-munten, Circle, een Major Payment Institution-certificaat verleend om grensoverschrijdende en binnenlandse financiële diensten aan te bieden (lees meer).

Het MAS-regelgevingskader biedt een duidelijk pad voor liefhebbers van stablecoin, aangezien het de basis legt voor enorme normen. Hierdoor wordt het vertrouwen van beleggers vergroot. Bovendien biedt het nieuwe model durfkapitalisten een goed verlicht stappenplan op het gebied van regelgeving.

Door Singapore gereguleerde stablecoins passen bij de risicobeheerstrategieën van financiële instellingen, waardoor een lucratieve omgeving voor digitale financiën ontstaat.

Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals™.

0/10
Learn more
International Monetary Fund (IMF) SGD USD Coin Crypto