Ad

BTC/GBP en GBP/USD lopen uiteen naarmate Britse consumenteninflatie daalt

Door:
op Nov 15, 2023
Listen
  • Het BTC/GBP-paar daalde hard toen de Bitcoin-prijs momentum verloor.
  • Het GBP/USD-paar is gestegen na de laatste Amerikaanse inflatiegegevens.
  • Groot-Brittannië publiceerde zwakkere inflatiecijfers dan verwacht.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De prijs van Bitcoin daalde tijdens de nachtelijke sessie, zelfs toen de stemming op de markt verbeterde. In Groot-Brittannië daalde de prijs van BTC naar GBP (BTC/GBP) naar een dieptepunt van 27.953, wat veel lager was dan het hoogste punt van het jaar tot nu toe van 30.935. Het blijft ruim 100% hoger dan het dieptepunt van vorig jaar, op 13.100.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Britse en Amerikaanse inflatie

Copy link to section

De prijs van Bitcoin trok zich terug na de laatste gegevens over de consumenteninflatie in de VS en Groot-Brittannië. Dinsdag bleek uit gegevens van het Amerikaanse bureau voor de statistiek dat de CPI van het land in oktober bleef dalen, omdat de energiekosten daalden.

De totale CPI daalde van 3,7% in september naar 3,2% in oktober. Op dezelfde manier bewoog de kern-CPI zich van 4,2% in september naar 4,0% in oktober. Deze cijfers betekenen dat de inflatie van het land zich in de goede richting beweegt.

De cijfers kwamen twee weken nadat de VS zwakkere banencijfers publiceerden. Volgens het Bureau of Labor Statistics (BLS) is gebleken dat de economie meer dan 150.000 banen heeft toegevoegd, terwijl het werkloosheidspercentage naar 3,9% is gestegen.

https://www.youtube.com/watch?v=rFhLfGgPp7Eu0026amp;pp=ygUMVVMgaW5mbGF0aW9u

Daarom zijn de Amerikaanse obligatierentes de afgelopen maanden scherp gedaald. De rente op 10 jaar daalde tot 4,45%, terwijl de rente op 30 jaar daalde tot 4,61%. Deze prestatie vond plaats toen beleggers voorspelden dat de Fed de rente tijdens de komende vergadering niet zou verhogen.

Ondertussen trok het BTC/GBP-paar zich ook terug na de laatste Britse inflatiegegevens. Volgens het Office of National Statistics (ONS) daalde de totale CPI van 6,7% in september naar 4,7% in oktober. Deze ging van 0,5% naar 0,1% terwijl de prijs van ruwe olie bleef dalen.

Bovendien daalde de kern-CPI, die de volatiele voedsel- en energieprijzen uitsluit, van 6,1% naar 5,7%. Ook daalde de rente op MoM-basis van 0,5% naar 0,3%. Deze cijfers zijn bemoedigend voor de Bank of England (BoE).

Toch bestaat de kans dat de BoE de rente nog minstens één keer zal verhogen sinds de obligatierente is gedaald. In een verklaring dinsdag zei de hoofdeconoom van de BoE dat de bank nog minstens één renteverhoging zou kunnen doorvoeren.

De prestatie van BTC/GBP wijkt af van die van het GBP/USD-paar. Deze laatste sprong naar een hoogste punt in meerdere weken van 1,2486 toen de US-dollarindex (DXY) kelderde. Het is met ruim 3,70% gestegen ten opzichte van het laagste punt dit jaar.

BTC/GBP technische analyse

Copy link to section

BTC/GBP-grafiek door TradingView

De daggrafiek laat zien dat het paar BTC/GBP tijdens de nachtelijke sessie hard crashte. Het is gedaald van een hoogtepunt van 30.935 naar een dieptepunt van 27.953. Het paar blijft boven de 50-daagse en 100-daagse Exponential Moving Averages (EMA).

Aan de positieve kant lijkt het paar een klein doji-patroon te vormen. Daarom zijn de vooruitzichten voor het pair bullish, waarbij het volgende niveau om in de gaten te houden het psychologische niveau van 30.000 is.

Bovendien zijn er op de lange termijn nog steeds katalysatoren voor Bitcoin, waaronder de mogelijkheid van een spot BTC ETF. Ook neemt de vraag toe nu beleggers een risicovol sentiment omarmen in de aanloop naar de halvering van volgend jaar.

Aardolie Bank of England Bitcoin Federal Reserve System GBP UK USD Crypto Forex Wereld