Ad

Liquidaties Filecoin-shorts stijgen nu de prijs van FIL stijgt

Door:
op Feb 19, 2024
Listen
  • De prijs van Filecoin steeg scherp na de integratie met Solana.
  • De stijging leidde tot een toename van het aantal shorts-liquidaties in het ecosysteem.
  • De open rente op futures bleef stijgen terwijl het token steeg.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De prijs van Filecoin (FIL) werd maandag parabolisch toen crypto-investeerders een Fear of Missing Out (FOMO)-houding omarmden. Het token steeg boven het belangrijke weerstandsniveau van $7. Het bevindt zich nu op het hoogste punt sinds 2 januari van dit jaar.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

De sterke stijging van Filecoin heeft geleid tot een grote liquidatie van shortsellers in het ecosysteem. Uit gegevens van Coinglass blijkt dat de liquidaties van shorts in de afgelopen 24 uur zijn gestegen tot ruim $3,2 miljoen, het hoogste cijfer sinds 31 december. De liquidaties van Bulls bleven in dezelfde periode op slechts 778.000 dollar.

Liquidaties vinden plaats wanneer brokers gedwongen worden posities op de markt te sluiten. In dit geval vonden er liquidaties van shortposities plaats omdat de meeste shortsellers werden gesloten omdat ze niet aan hun margevereisten konden voldoen.

Ondertussen toonden aanvullende gegevens aan dat de open interest voor de termijnmarkt steeg naarmate de prijs van Filecoin steeg. Deze openstaande rente is de afgelopen 24 uur met 15% gestegen tot ruim $291 miljoen of 40,32 miljoen FIL.

Het grootste deel van deze open rente, oftewel $122 miljoen, kwam van Binance, gevolgd door OKX, Bybit, BingX en Bitget. Een toename van de open interest is een teken dat er een sterke vraag is op de termijnmarkt, wat een positief teken is.

Toch is de uitdaging voor Filecoin dat het met zijn ecosysteem niet goed gaat. Zo zijn er tekenen dat de Filecoin EVM, die in 2023 met veel hype werd gelanceerd, haperde. Uit gegevens van DeFi Llama blijkt dat de totale waarde (TVL) in het ecosysteem is gedaald tot slechts $829.000. Dit is lager dan het hoogste punt van vorig jaar, ruim $3,3 miljoen.

Positief is dat de TVL naar een recordhoogte van meer dan $364 miljoen is gestegen als de liquide inzet wordt meegerekend. De grootste liquide stakers van Filecoin zijn GLIF, STFIL en SFT Protocol. Met liquide staking kunnen mensen op een flexibelere en gedecentraliseerde manier inzetten.

Het andere grote nieuws omtrent Filecoin was de integratie met Solana, dat een toonaangevende speler is geworden in de gedecentraliseerde openbare infrastructuur (DePin) in de wereld. Solana staat bekend om zijn hogere snelheden en lage transactiekosten.

https://twitter.com/Filecoin/status/1759656623562162455
Filecoin Crypto