Ad

Crypto Fear & Greed-index trekt zich terug, Algotech tokenverkoop stijgt

op Mar 23, 2024
Listen
  • De crypto Fear & Greed-index heeft zich de afgelopen dagen lichtjes teruggetrokken.
  • Deze terugtrekking is te wijten aan de aanhoudende volatiliteit in de crypto-industrie.
  • Algotech heeft de zwaartekracht getrotseerd door meer dan $3 miljoen op te halen.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

De crypto-industrie maakt een aanzienlijke volatiliteit door naarmate de winstnemingen toenemen. Bitcoin is sinds het hoogste punt deze maand met bijna $10.000 gedaald. Op dezelfde manier is de prijs van Ethereum gedaald van meer dan $4.000 naar $3.300.

Are you looking for signals & alerts from pro-traders? Sign-up to Invezz Signals™ for FREE. Takes 2 mins.

Als gevolg hiervan is de nauwlettend in de gaten gehouden Fear & Greed-index verschoven van de extreme hebzuchtzone van 88 naar het hebzuchtpunt van 75. Ondanks dit alles wint de Algotech-tokenverkoop aan kracht, zoals je hier kunt zien.

Crypto Fear & Greed-index trekt zich terug

Copy link to section

De crypto Fear & Greed-index is een belangrijk instrument dat het sentiment in de sector meet. Er wordt gekeken naar verschillende factoren, zoals marktvolatiliteit en vermeldingen op sociale media. Het is op dezelfde manier gemodelleerd als de CNN Money-index, die kijkt naar zaken als de VIX, de vraag naar junk bonds en de vraag naar veilige havens.

In de meeste gevallen bevindt deze index zich in de zone van extreme hebzucht, wanneer de meeste tokens stijgen. Het trekt zich vervolgens terug wanneer cryptocurrencies zich in een neerwaartse trend bevinden. Zo stortte het in 2022 hard in tijdens de cryptowinter.

De Fear & Greed-index heeft zich teruggetrokken vanwege de aanhoudende uitverkoop van cryptovaluta. Deze uitverkoop is voornamelijk te wijten aan twee belangrijke redenen. Ten eerste bestaan er twijfels over de vraag of de Securities and Exchange Commission (SEC) een Ethereum ETF zal goedkeuren.

Hoewel acht bedrijven een Ethereum ETF hebben aangevraagd, bestaat er bezorgdheid dat de SEC deze niet zal goedkeuren. Dat komt omdat het bureau gelooft dat Ethereum een beveiliging is vanwege de inzetkenmerken ervan.

Met staken kunnen houders een rendement genereren door alleen het token vast te houden. Als gevolg hiervan is de SEC van mening dat Ethereum moet worden gereguleerd om beleggers te beschermen.

De index heeft zich ook teruggetrokken vanwege de aanhoudende Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), die onlangs duizenden activa heeft verloren. Deze uitstroom wordt verwacht omdat GBTC een grote kostenratio van 1,50% heeft, wat veel hoger is dan bij andere fondsen. Als zodanig is de kans groot dat beleggers GBTC dumpen en naar andere fondsen overstappen.

Dit betekent dat de aanhoudende uitverkoop van Bitcoin tijdelijk kan zijn. Bovendien wordt verwacht dat de Bitcoin halving de komende weken zal plaatsvinden, terwijl de Fed heeft laten doorschemeren dat zij later dit jaar zal beginnen met het verlagen van de rente.

Verkoop van Algotech-tokens wordt intensiever

Copy link to section

De hoop op meer voordeel verklaart waarom Algotech floreert. De ontwikkelaars hebben de afgelopen weken meer dan $3 miljoen opgehaald, waardoor het een van de meest succesvolle tokenverkopen van dit jaar is. Ze hebben dit gedaan door meer dan 77,3 miljoen tokens te verkopen.

Algotech wil een grote disruptor zijn in de crypto-industrie door een gedecentraliseerd algoritmisch handelsplatform aan te bieden dat handelaren in staat stelt substantiële winsten te genereren.

Algoritmische handel bloeit, zoals blijkt uit de sterke prestaties van hedgefondsen als Renaissance Technology en Two Sigma. In plaats van handmatige analyse en handel uit te voeren, wordt het mogelijk gemaakt door bots. Het zorgt er ook voor dat handelaren geld verdienen op bull- en bearmarkten.

Algotech zal worden aangedreven door het ALGT-token, dat zal worden gebruikt om voor transacties te betalen en bestuursdoeleinden af te handelen. Je kunt het token hier kopen.

Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals.

Learn more
Ethereum Crypto