De aandelenkoers van AMTD Digital (HKD) ging parabolisch: vermijd

Door:
op May 2, 2024
Listen
  • De aandelenkoers van AMTD Digital steeg woensdag hard.
  • Het bedrijf publiceerde bemoedigende financiële resultaten.
  • De winst steeg in de eerste helft van het jaar naar ruim $30 miljoen.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De aandelenkoers van AMTD Digital (HKD) steeg woensdag nadat het bedrijf gemengde financiële resultaten publiceerde. Het sprong naar een hoogtepunt van $3,90, het hoogste niveau sinds 21 maart. Het is met meer dan 25% gestegen ten opzichte van het laagste niveau dit jaar, waardoor het een marktkapitalisatie heeft van meer dan $620 miljoen.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

AMTD Digitale inkomsten

Copy link to section

In een verklaring op dinsdag zei AMTD Digital dat de omzet in de zes maanden tot oktober daalde van $13,9 miljoen in dezelfde periode in 2022 naar $8,6 miljoen.

Aan de positieve kant steeg de winst over de periode van $10,6 miljoen naar $30,1 miljoen. De scherpe winststijging vond plaats vanwege de verandering in de reële waarde van financiële activa tegen reële waarde, die steeg tot $16 miljoen.

Het bedrijf merkte ook op dat de andere winstsectie meer dan $ 14 miljoen genereerde. Het bedrijf schreef het andere deel toe aan de verkoop van bepaalde dochterondernemingen tijdens de periode.

Als zodanig, afgezien van deze eenmalige gebeurtenissen, heeft het bedrijf tijdens de periode feitelijk verlies geleden, wat zorgwekkend is. AMTD Digital hoopt nu dat zijn hotelactiviteiten, hospitality en VIP-activiteiten in de toekomst een belangrijke inkomstengenerator zullen zijn. Deze divisie kwam voort uit de overname van AMTD Assets van AMTD Group.

Deze resultaten kwamen een paar maanden nadat het bedrijf een aandeleninkoopprogramma van $ 20 miljoen had goedgekeurd. Het doel was om het aantal uitstaande aandelen te verminderen en de aandelenprestaties te verbeteren. In 2023 kocht het bedrijf aandelen terug ter waarde van ongeveer $ 80 miljoen.

Is het dus veilig om in AMTD Digital te investeren? Zoals ik in het verleden heb gewaarschuwd, AMTD Digital en AMTD Idea . In de eerste plaats is het voor Amerikaanse beleggers moeilijk om de prestaties van het bedrijf te verifiëren, aangezien het zaken doet in Hong Kong en op het vasteland van China.

Om te beginnen is AMTD Digital een bedrijf dat verschillende bedrijven in China exploiteert. Het heeft een mediadivisie die L’Officiel, een Frans mediabedrijf, exploiteert. Het is ook eigenaar van The Art Newspaper en DigFin, een digitaal bureau.

Het fintech-bedrijf runt Airstar Bank, een virtueel bedrijf dat het samen met Xiaomi heeft opgericht. Het beheert ook een investeringsfonds dat kapitaal toewijst aan Aziatische bedrijven.

AMTD Digitale aandelenkoersvoorspelling

Copy link to section
AMTD Digital

HKD-grafiek van TradingView

De dagelijkse grafiek laat zien dat de aandelenkoers van AMTD Digital zich de afgelopen weken in een sterke consolidatiefase bevond. Het bleef binnen de steun- en weerstandsniveaus van $2,91 en $3,90.

De aandelen van HKD consolideren op het 50-daags voortschrijdend gemiddelde, terwijl de Average True Range (ATR) zijwaarts is bewogen. De Relative Strength Index (RSI) wijst naar boven. Daarom zijn de vooruitzichten voor het aandeel neutraal met een bearish bias. Ik vermoed dat de koers binnen dit bereik zal blijven en dan een bearish uitbraak zal kennen. Als dit gebeurt, zal de ondersteuning waarschijnlijk opnieuw worden getest op $ 2,91.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Beurs Tech Trading Tips