Ad

GameStop verslaat het jaarlijkse rendement van Bitcoin in één dag. Kan de winst in altcoins worden omgezet?

op May 14, 2024
Listen
  • GameStop-aandelen verslaan binnen een dag het jaarlijkse rendement van Bitcoin en voegen meer dan 150% toe aan de waarde ervan.
  • Het jaarlijkse rendement van Bitcoin ligt in 2024 bijna 130%, ruim onder het rendement van 150% van GameStop in de afgelopen twee dagen.
  • De rally van GameStop heeft geleid tot winsten in meme-munten, het valt nog te bezien of de winsten zich zullen vertalen in altcoins.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

GameStop-aandelen worden in 2024 154% hoger verhandeld, vergeleken met de jaarlijkse winst van Bitcoin van 129%. Terwijl de winst van Bitcoin voortkwam uit de goedkeuring van Spot BTC ETF in de VS en de vierde halvering, tussen januari en april 2024, boekte GameStop het grootste deel van zijn winst op maandag en dinsdag.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

De legendarische handelaar “Roaring Kitty” dook met zijn tweets op X op en veroorzaakte een rally in GameStop-aandelen en meme-munten op Solana. Mememunten en memes met honden- en kattenthema die zijn vernoemd naar (niet gelieerd aan) de handelaar en het Amerikaanse consumentenelektronicabedrijf ROAR en GME leverden van de ene op de andere dag een winst van meer dan 1.000% op.

Kan GameStop het altco-seizoen aftrappen?

Copy link to section

GameStop steeg maandag samen met meme-munten, waardoor het waarschijnlijk is dat de winsten uit de aandelen naar de cryptosector zullen vloeien. Dit zou het begin kunnen zijn van een altcoin-seizoen, waarin 75% van de top 50 altcoins, gerangschikt op basis van marktkapitalisatie, beter presteert dan Bitcoin over een tijdsbestek van dertig dagen.

De Altcoin Season Index op Blockchaincenter.net stond maandag op 80, wat de Altcoin-maand aangeeft. De index is teruggekeerd naar 65. Kapitaalrotatie als gevolg van GameStop-winsten zou de prijzen van altcoins echter kunnen opdrijven, en zodra de index de waarde van 75 overschrijdt, is het officieel ‘Altcoin-maand’.

Altcoin-seizoensindex

Waarom GameStop-rally de winst in altcoins zou kunnen katalyseren

Copy link to section

De terugkeer van de handelaar die verantwoordelijk was voor de short squeeze van 2021 heeft marktdeelnemers hoop gegeven op meme-munten en de prijsprestaties van altcoins. Terwijl GameStop winsten in meme- tokens zoals Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB), Bonk (BONK), Popcat (POCAT), Dogwifhat (WIF), Pepe (PEPE) en Roaring Kitty (ROAR) inluidde, wachten handelaren op een rally op altcoins.

Crypto-analist @damskotrades wees erop dat de marktkapitalisatie van altcoin na de GameStop-rally enorm steeg en dat kapitaal waarschijnlijk van aandelen naar cryptocurrencies is geroteerd. Als zich een soortgelijke gebeurtenis voordoet, is de kans groot dat de marktkapitalisatie van altcoin stijgt als handelaren de winsten van GameStop roteren naar activa die in de top 50 van marktkapitalisatie staan.

GameStop-aandelen en Altcoin-marktkapitalisatie

Technisch analist Yoddha, achter Twitter @CryptoYoddha, noemde een “mini altseason” en deelde een grafiek die een stijging van de altcoin-prijzen in de komende weken suggereert.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Dogecoin Shiba Inu Altcoin Crypto