Microsoft Cloud gaat AMD AI-chips aanbieden als Nvidia-alternatief: AMD-aandelen kopen?

Door:
op May 17, 2024
Listen
  • Microsoft werkt samen met AMD voor AI-chips en daagt de dominantie van Nvidia uit.
  • AMD rapporteerde gemengde prestaties in het eerste kwartaal van 2024, met groei in datacenters.
  • Het aandeel schommelt rond de $140 steun, en $184 weerstand op korte termijn.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Advanced Micro Devices, Inc. (NASDAQ:AMD) is een opmerkelijke speler in de halfgeleiderindustrie en wordt vaak gezien als een geduchte concurrent van grotere tegenhangers als Nvidia. Recente ontwikkelingen duiden echter op mogelijke verschuivingen in de dynamiek binnen de markt. Een recent rapport van Reuters onthulde de intenties van Microsoft om via een samenwerking met AMD een alternatief te introduceren voor de AI-processors van Nvidia.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Dit initiatief, dat volgende week verder zal worden uitgewerkt op de Build-ontwikkelaarsconferentie van Microsoft, betekent een aanzienlijke goedkeuring van AMD’s mogelijkheden op het gebied van AI-chips. AMD’s uitstapje naar de productie van AI-chips wint terrein, waarbij het bedrijf een aanzienlijke omzetgroei in dit segment verwacht. De onthulling van AMD’s vlaggenschip MI300X AI-chips, die naar verwachting zullen worden geïntegreerd in de Azure-cloudcomputingdienst van Microsoft, vormt een aantrekkelijk alternatief voor het aanbod van Nvidia.

Het besluit van Microsoft om de AI-chips van AMD aan te bieden, duidt op een groeiende erkenning van de technologische bekwaamheid van laatstgenoemde en de potentiële ontwrichting die dit zou kunnen veroorzaken op de markt voor datacenterchips.

De achtergrond waartegen AMD’s vooruitgang zich afspeelt, is een landschap van fluctuerende aandelenprestaties en uiteenlopende sentimenten van analisten. Eerdere beoordelingen varieerden van scepsis, waarbij AMD werd bestempeld als ‘dood geld’, tot voorzichtig optimisme, waarbij het groeipotentieel van het bedrijf werd erkend. Recente financiële rapporten, waaronder de winsten over het eerste kwartaal van 2024, schetsen een gemengd beeld van de prestaties van AMD, waarbij opmerkelijke hoogtepunten in het datacentersegment gecompenseerd worden door zwakke punten in de gaming- en embedded-segmenten.

Hoewel AMD’s AI GPU-inkomsten een veelbelovend groeitraject hebben laten zien, vooral met de snelle adoptie van de MI300-accelerator, blijven er vragen bestaan over het vermogen van het bedrijf om hypergroei te realiseren, vergelijkbaar met zijn concurrenten. Analisten hebben de voorspellingen van AMD tegen de achtergrond van de dominantie van Nvidia onder de loep genomen, waardoor zorgen ontstonden over de dynamiek van het marktaandeel en het tempo van de technologische innovatie.

Fundamenteel presenteren AMD’s strategische positionering en financiële vooruitzichten een genuanceerd verhaal. Hoewel het bedrijf in bepaalde segmenten blijk heeft gegeven van veerkracht en innovatie, blijven de uitdagingen bestaan, waaronder problemen met voorraadbeheer en druk op de marges. De vergelijking met industriegiganten als Nvidia onderstreept de omvang van de concurrentie en de noodzaak voor AMD om een aparte niche in de markt te veroveren.

Terwijl beleggers deze factoren afwegen, rijst de vraag: is AMD klaar voor duurzame groei, of zal het blijven worstelen met uitdagingen en marktdynamiek? Een nader onderzoek van technische indicatoren en grafiekpatronen kan inzicht verschaffen in het traject van de aandelenprestaties van AMD. Laten we dus eens in de grafieken duiken om potentiële trends en buigpunten te onderscheiden die de toekomst van AMD’s aandelen zouden kunnen bepalen.

Het neerwaartse stof is neergedaald: zoektocht naar momentumvernieuwing

Copy link to section

De aandelen van AMD kenden tussen eind november 2023 en maart van dit jaar een gigantische opwaartse trend, die het niveau van onder de $ 95 naar boven de $ 225 bracht. De komende weken kwam het aandeel echter in een bearish fase terecht, die het naar de steunzone van $140 bracht.

AMD-grafiek van TradingView
Op de middellangetermijngrafieken kunnen we zien dat $140 momenteel fungeert als steunzone voor het aandeel, terwijl $184 als barrière fungeert. Omdat alle middellangetermijnindicatoren zich momenteel in een neutrale zone bevinden, is de kans groot dat het aandeel in de nabije toekomst tussen deze twee prijsniveaus zal schommelen.

Omdat de aandelen op dit moment geen controle hebben over zowel bulls als bears, adviseren wij niet om hier een long- of shortpositie te openen. Beleggers die optimistisch zijn over het aandeel kunnen het echter op het huidige niveau kopen en een stop loss op $139,5 houden. Als het aandeel weer opwaarts momentum krijgt, kan het opnieuw naar zijn hoogste niveau ooit stijgen.

Handelaren die short willen gaan op het aandeel moeten idealiter wachten tot het boven de $175 komt, waar ze short kunnen gaan op het aandeel met een stop loss op $186 en een winstdoelstelling van $140.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Artificial Intelligence Beurs Trading Tips