Stanley Druckenmiller gooit Nvidia-aandelen weg: tijd om te verkopen?

Door:
op May 17, 2024
Listen
  • Stanley Druckenmiller verlaagt het belang van Nvidia met 72% in het eerste kwartaal van 2024.
  • Ondanks de reductie blijft Nvidia een van de topposities van Druckenmiller.
  • Resultaten over het eerste kwartaal zijn cruciaal voor de toekomstige richting van het aandeel Nvidia.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Miljardair-investeerder en oprichter van Duquesne Capital, de recente stap van Stanley Druckenmiller om zijn belang in Nvidia Corp. (NASDAQ:NVDA) in het eerste kwartaal van 2024 met 72% te verlagen, heeft de interesse van beleggers gewekt. Druckenmiller, die een van de eerste investeerders was die het potentieel van Nvidia op het gebied van AI inzag, verkocht in het eerste kwartaal van 2024 441.551 aandelen van Nvidia of 72% van zijn belang in het bedrijf.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Druckenmiller investeerde aanvankelijk in Nvidia in het vierde kwartaal van 2022 toen de aandelen rond de $ 184 stonden, maar verkocht een aanzienlijk deel toen de aandelen enorm stegen. Ondanks de reductie blijft Nvidia een belangrijke positie in de portefeuille van Druckenmiller en staat op de zevende plaats met een waarde van ongeveer $159 miljoen op 31 maart.

De fundamenten van Nvidia zijn robuust, waarbij het bedrijf de AI-ruimte domineert en beschikt over een marktaandeel van 80% in GPU’s. Het laatste winstrapport liet een opmerkelijke groei zien, waarbij de omzetverwachtingen met $1,5 miljard werden overtroffen, met een omzetstijging van 265% op jaarbasis en een stijging van de niet-GAAP winst per aandeel. Strategische partnerships met Meta Platforms en Tesla versterken haar positie verder.

Vanuit waarderingsoogpunt hebben sommige beleggers hun zorgen geuit over de ogenschijnlijk hoge waarderingscijfers van Nvidia in vergelijking met zijn branchegenoten. Veel analisten zijn echter van mening dat de waardering van Nvidia gerechtvaardigd is door de robuuste groeivooruitzichten en technologische superioriteit. Bovendien wordt de agressieve investering van Nvidia in R&D, geïllustreerd door de recente onthulling van de ontwrichtende Blackwell-architectuur, door analisten aangehaald als iets dat het bedrijf zal helpen zijn concurrentievoordeel te behouden en toekomstige groei te stimuleren.

Ondanks het besluit van de heer Druckenmiller om zijn belang terug te brengen, rechtvaardigen de aandelen van Nvidia een nader onderzoek. In de volgende secties zullen we ons verdiepen in een gedetailleerde technische analyse van de aandelen van Nvidia, waarbij we ons concentreren op de belangrijkste grafiekpatronen en indicatoren om het traject ervan in de huidige marktomgeving te beoordelen.

Resultaten over het eerste kwartaal: de beslissende factor voor de koers van het aandeel

Copy link to section

In de middellangetermijngrafiek van Nvidia kunnen we het sterke momentum zien dat het aandeel vertoonde tijdens het eerste kwartaal van dit jaar, toen het verdubbelde van $480 naar een niveau boven $960. Dat momentum eindigde in maart en met de plotselinge ineenstorting van de aandelenkoers in april leek het erop dat de rally zich zou herhalen.

Dat is echter niet het geval. Sinds het begin van deze maand vertoont het aandeel opnieuw een sterk opwaarts momentum en handelt het momenteel in de buurt van zijn hoogste punt ooit. Als we naar de winst kijken, is dit een goed teken voor beleggers die de aandelen vanaf een lager niveau aanhouden.

NVDA-grafiek van TradingView

Op de grafieken kunnen we ook zien dat het aandeel zich sinds maart grotendeels binnen de bandbreedte van $800-$970 heeft bewogen, wat impliceert dat het, ook al heeft het bullish momentum herwonnen, extra katalysator nodig zal hebben als het zich uit deze range wil losmaken. Aangezien het bedrijf naar verwachting zijn resultaten over het eerste kwartaal op 22 mei zal bekendmaken, is dit de katalysator waar beleggers op de korte termijn op moeten letten.

Traders die optimistisch zijn over het aandeel moeten wachten tot het boven de $970 uitkomt en daarboven een dagelijkse sluiting geven voordat ze een longpositie initiëren. Als het daarin slaagt, kunnen ze long gaan terwijl ze een stop loss van een paar cent onder de $840 houden, een aanvankelijk winstdoel van $1.048 en een tweede winstdoel van $1.128.

Handelaren die bearish zijn over het aandeel, moeten idealiter niet short gaan op het aandeel op het huidige niveau, omdat het een sterke opwaartse kracht vertoont. Als ze willen, kunnen ze Put-opties van $950 van Nvidia kopen die in de winst gaan. Dit zal hun verliezen beperken en kan resulteren in een meevaller als het bedrijf teleurstelt met zijn winsten of verwachtingen.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Artificial Intelligence Beurs Tech Trading Tips