Zoom (ZM)stock: pandemische lieveling gaat een sombere toekomst tegemoet

Door:
op May 19, 2024
Listen
  • De aandelen van Zoom Communications zijn gedaald van $588 naar $64.
  • De marktkapitalisatie is gedaald van $182 miljard naar $19 miljard.
  • Maandag publiceert het bedrijf zijn financiële resultaten.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De aandelenkoers van Zoom Communications ( NASDAQ: ZM ) heeft de afgelopen jaren een langdurige turbulentie doorgemaakt. Na tijdens de pandemie naar $588 te zijn gestegen, is het gedaald naar $64, waardoor de marktkapitalisatie van een piek van $182 miljard op $19 miljard komt.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Zoom Communications-inkomsten vooruit

Copy link to section

Zoom, een bedrijf waarvan de naam een werkwoord werd, is uit de gratie geraakt toen de vraag naar virtuele vergaderingen vervaagde en de concurrentie van Cisco, Microsoft en Google toenam. Als gevolg hiervan zijn de omzetgroei en de winst tot stilstand gekomen. De jaarlijkse omzet steeg van $4,3 miljard in 2022 naar $4,5 miljard in 2023, na een stijging van $622 miljoen in 2020 naar $2,6 miljard.

Zoom bevindt zich in een moeilijke positie omdat het belangrijkste product ook wordt aangeboden door bedrijven met een sterk marktaandeel op andere gebieden. Google Meet is opgenomen in het productpakket van Google, terwijl Microsoft Teams al lang wordt gebundeld met zijn 365-product.

Daarom is het voor Zoom moeilijk geworden om zijn marktaandeel te vergroten in een tijd waarin veel bedrijven naar kostenefficiëntie kijken. Het allerbelangrijkste is dat het voor het bedrijf moeilijk zal zijn om de prijzen te verhogen, aangezien veel bedrijven ervoor zullen kiezen om zijn alternatieven te gebruiken.

Zoom heeft geprobeerd dit probleem op te lossen door zijn serviceaanbod uit te breiden. Het lanceerde Zoom Docs, een platform dat lijkt op Google Docs, maar alleen beschikbaar is in het ecosysteem van Zoom. Het heeft ook Whiteboard-, Clips- en Notes-oplossingen gelanceerd, producten die met hevige concurrentie te maken hebben.

Analisten hebben lage verwachtingen over Zoom als het maandag zijn financiële resultaten publiceert. De gemiddelde schatting onder analisten is dat de omzet in het eerste kwartaal met 1,90% is gestegen tot $1,13 miljard. Een jaar eerder had het 1,1 miljard dollar opgeleverd. Voor dit jaar verwachten analisten dat de totale omzet zal stijgen naar $4,61 miljard, vergeleken met $4,53 miljard een jaar eerder.

Daarom hebben we met Zoom een bekend merk dat een lauwe groei en aanzienlijke concurrentie kent. Het is ook een beetje overgewaardeerd geworden. Voor SAAS-bedrijven is een van de beste waarderingsconcepten de regel van 40, die kijkt naar groei en winstgevendheid.

In het geval van Zoom bedraagt de toekomstige omzetgroei 3%, terwijl het nettoresultaat en de EBITDA-marge respectievelijk 14 en 15,5 bedragen. Het resultaat is dat de regel van 40 metriek minder dan 20 bedraagt, wat betekent dat het bedrijf overgewaardeerd is. Het heeft ook een trailing en forward koers-winstverhouding van 31 en 33, die hoger zijn dan de sneller groeiende S&P 500-index.

Zoom koersvoorspelling

Copy link to section
zoom video

ZM-grafiek van TradingView

Als we naar de wekelijkse grafiek kijken, zien we dat de koers van het ZM-aandeel zich sinds oktober 2022 binnen een krappe bandbreedte bevindt. Het heeft substantiële steun gevonden op $58,3, waar het sinds die periode niet onder is gegaan, wat verklaart waarom de Average True Range ( ATR) is gekelderd. Het aandeel bleef ook op het 50-weeks voortschrijdend gemiddelde.

Aan de positieve kant zouden deze prestaties deel kunnen uitmaken van de accumulatiefase van de Wyckoff-methode, wat op korte termijn tot meer opwaarts potentieel zou kunnen leiden. Als dit gebeurt, zou het aandeel kunnen stijgen naar de belangrijkste weerstand van $85,50, het hoogste punt in januari 2023.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Beurs Tech Trading Tips