Chimera Investment Corp. op historisch dieptepunt: kopen of vermijden?

Door:
op May 24, 2024
Listen
  • Chimera-aandelen op een historisch dieptepunt, onder de $ 11,50.
  • Beleggers zijn voorzichtig vanwege economische uitdagingen en margedruk.
  • Aanhoudende neerwaartse trend sinds de COVID-crash; worstelt boven de $ 14,50.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Chimera Investment Corporation (NYSE:CIM) heeft het afgelopen jaar slechter gepresteerd dan de meeste hypotheek-REIT’s, waarbij de aandelen op 24 mei 2024 een dieptepunt bereikten van minder dan $ 11,50. Deze daling weerspiegelt een uitdagend klimaat voor hypotheek-REIT’s, gedreven door stijgende rente rentetarieven en economische onzekerheden.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

In haar recente financiële rapport voor het eerste kwartaal van 2024 rapporteerde Chimera een GAAP-nettowinst van $0,45 per verwaterd gewoon aandeel, naast een GAAP-boekwaarde van $7,11 per aandeel. Het bedrijf rapporteerde nettorentebaten van $65,11 miljoen, een lichte daling vergeleken met het voorgaande jaar.

Ondanks deze cijfers bleven de voor uitkering beschikbare winsten van Chimera met $0,12 per aandeel achter bij de verwachtingen, als gevolg van de aanhoudende druk op de winstmarges. Deze winstdaling onderstreept de impact van de gestegen rentetarieven en de bredere economische omstandigheden die een uitdaging vormen voor hypotheek-REIT’s.

Worstelend voor stabiliteit: Chimera’s strijd tegen het getij

Copy link to section

Chimera is proactief geweest in het beheer van zijn portefeuille te midden van deze tegenwind. Het bedrijf heeft strategisch geïnvesteerd in achtergestelde tranches van nieuwe hypotheeksecuritisaties en woningtransitieleningen, voor een totaalbedrag van ongeveer $128 miljoen.

Deze beleggingen zijn gericht op het genereren van positieve rendementen terwijl de liquiditeit behouden blijft voor toekomstige kansen. Bovendien is de hefboomstrategie van Chimera, waarbij gebruik wordt gemaakt van geëffectiseerde schulden die zijn gedekt door door hypotheken gedekte effecten van niet-agentschappen, een cruciaal element geweest in haar inspanningen om door het volatiele renteklimaat te navigeren.

Ondanks deze inspanningen onderstreept de daling van het aandeel de zorgen van beleggers over de bredere economische uitdagingen waarmee Chimera wordt geconfronteerd. Het bearish sentiment wordt gevoed door tegenvallende winstcijfers en de onzekere macro-economische vooruitzichten. De duurzaamheid van het dividendrendement van het bedrijf blijft een cruciale zorg voor beleggers.

Tegen deze achtergrond is het essentieel om te overwegen of de huidige aandelenkoers van Chimera een koopmogelijkheid biedt of dat beleggers dit moeten vermijden. De stabilisatie-inspanningen en strategische investeringen van het bedrijf duiden op herstelpotentieel. De aanhoudende macro-economische tegenwind en margedruk rechtvaardigen echter voorzichtigheid.

Laten we nu eens kijken wat de grafieken te zeggen hebben. In het volgende gedeelte onderzoeken we de prestatietrends, steun- en weerstandsniveaus en potentiële toekomstige bewegingen van het aandeel.

Berenspeeltuin: hoe laag kan Chimera gaan?

Copy link to section

De langetermijngrafieken van Chimera laten een meedogenloze neerwaartse trend zien die begon na de COVID-crash in maart 2020. Gedurende die periode kelderde het aandeel van boven de $65 naar onder de $20. Hoewel er een kort herstel plaatsvond waardoor de koers in november 2021 bijna $ 50 bedroeg, was dit herstel van korte duur.

CIM-grafiek van TradingView
Binnen een paar maanden gaf Chimera al zijn winst op en brak onder de $ 15. Vanaf september 2022 werd het aandeel meer dan een jaar lang tussen de $ 14 en $ 20 verhandeld. In februari van dit jaar brak het onder de steun van dit bereik en heeft het sindsdien moeite gehad om boven de $14,50 te handelen. Momenteel blijft het aandeel stevig onder controle van beren.

Beleggers en handelaars die optimistisch zijn over de REIT moeten vermijden de aandelen te kopen, tenzij deze weer boven de $14,50 klimt. Voor degenen die short willen gaan, bieden de huidige niveaus een kans, met een stop loss van slechts een paar cent boven $14,50. Als de neerwaartse trend zich voortzet, zou het aandeel in de nabije toekomst de $8 kunnen bereiken, waar winsten kunnen worden geboekt.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Beurs Trading Tips