Ad

Nikola-aandelen stijgen als CEO, Stephen Girsky koopt de dip: zou jij dat ook moeten doen?

Door:
op May 24, 2024
Listen
  • Stephen Girsky, CEO van Nikola, heeft 1 miljoen aandelen verworven.
  • Dat is een teken dat hij vertrouwen heeft in het bedrijf dat voertuigen begint te verschepen.
  • Nikola is een investering met een hoog risico en een hoge beloning.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De aandelenkoers van Nikola ( NASDAQ: NKLA ) steeg dinsdag en woensdag licht toen de CEO van het bedrijf de dip kocht. Het steeg dinsdag met ruim 2% en is tijdens de pre-market-sessie met ruim 3% gestegen. Toch blijft het bijna 100% onder zijn hoogste punt ooit.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Stephen Girsky koopt Nikola-aandelendip

Copy link to section

Uit financiële onthullingen die deze week zijn vrijgegeven blijkt dat Stephen Girsky zijn geld op de juiste plaats zet. Hij kondigde aan dat hij 1 miljoen aandelen ter waarde van ruim $ 450 miljoen had verworven. Deze aankoop bracht zijn totale uitstaande aandelen op ruim 7,2 miljoen ($3,9 miljoen).

Het was de eerste keer sinds lange tijd dat een insider Nikola-aandelen kocht. Vijf insiders hebben de afgelopen twaalf maanden aandelen verkocht. Bovendien bezitten alle insiders slechts 0,74% van het bedrijf, een klein cijfer vergeleken met andere bedrijven.

De aankoop van Girsky kwam op een moment dat het bedrijf de productie van zijn waterstoftrucks opvoert. Tegen het einde van het laatste kwartaal had het bedrijf 75 vrachtwagens geproduceerd en geleverd aan klanten in de Verenigde Staten.

Het bedrijf wordt in de toekomst geconfronteerd met aanzienlijke risico’s. Het bedrijf verliest nog steeds miljoenen dollars terwijl het doorgaat met produceren. Uit de meest recente resultaten bleek dat het totale nettoverlies daalde tot $147 miljoen.

Nikola zal daarom extra kapitaal moeten aantrekken als de verliesgevende trend zich voortzet. Het sloot het laatste kwartaal af met $345 miljoen aan contanten en equivalenten, vergeleken met $464 miljoen in het vierde kwartaal van 2023.

Nikola-aandelengrafiek

Brandstofceltechnologie is riskant

Copy link to section

De andere uitdaging is dat de vraag naar waterstoftrucks nog een tijdje zwak zal blijven. Deze vrachtwagens zijn duurder dan dieselwagens, met een HYLA-vrachtwagen kost dit meer dan $ 350.000. Nikola geeft meer dan 679.000 dollar uit aan de productie, wat niet duurzaam is.

De kosten om deze vrachtwagens te kopen zijn zelfs duurder dan die van traditionele vrachtwagens, zelfs als er staats- en federale subsidies worden toegepast. Bovendien kost het in de VS drie keer zoveel om een waterstoftruck te tanken dan een dieseltruck.

Het belangrijkste is dat reparatie en onderhoud van Zero Emission Fuel Cell (ZEFC) duurder is dan die van dieseltrucks, omdat het aantal technici wat klein is. Daarom zijn analisten van mening dat Nikola meer tegenwind dan rugwind heeft.

De aankoop van Stephen Girsky is waarschijnlijk omdat hij verwacht dat de omzetgroei van het bedrijf zal aanhouden. Analisten verwachten dat de omzet van het bedrijf dit jaar zal stijgen naar $121 miljoen, gevolgd door $421 miljoen in 2025.

Dus, is het veilig om de Nikola-aandelendip te kopen? Ik geloof dat Nikola een bedrijf is met een hoog risico en een hoge beloning. Het grootste risico is dat het bedrijf implodeert en failliet gaat. Het alternatief is dat het naar voren komt als een leidende speler in een snelgroeiende industrie en voortdurend marktaandeel wint.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Uniswap Beurs Elektrische Voertuigen Productie Trading Tips