BUD-aandelen: Is het tijd om te kopen nadat de rally in het eerste kwartaal is afgekoeld?

Door:
op May 28, 2024
Listen
  • BUD maakt gebruik van een gevarieerde portefeuille te midden van de veranderende marktdynamiek.
  • Robuuste cijfers over het eerste kwartaal overschaduwd door zorgen over consumentenvoorkeur.
  • Weerstand op $68 daagt het bullish momentum uit.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Anheuser-Busch InBev (NYSE:BUD) heeft de dynamische verschuivingen in de drankenmarkt in goede banen geleid, waarbij zij haar gevarieerde portefeuille heeft ingezet om uitdagingen te verzachten en te kapitaliseren op opkomende kansen. Op de recente Beer Marketers’ Insights-conferentie presenteerde het bedrijf veelbelovende vooruitzichten, waarbij de Amerikaanse Chief Sales Officer zijn vertrouwen uitsprak in zomertrends.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Met name merken als Cutwater en Busch Light winnen terrein, waarbij laatstgenoemde in bepaalde markten bijna gelijk is aan Bud Light. Ondertussen hebben strategische partnerschappen, zoals die met David Beckham voor Stella Artois, de groei van het marktaandeel aangewakkerd. Ondanks de gevoeligheid voor de consumentenprijzen blijft BUD veerkrachtig en klaar om eventuele verschuivingen in het consumentengedrag te benutten.

Financiële prestaties en vooruitzichten

Copy link to section

In het eerste kwartaal van boekjaar 2024 rapporteerde Anheuser-Busch InBev (BUD) robuuste financiële resultaten, gekenmerkt door een omzetstijging van 2,6% op jaarbasis en een aanzienlijke winst per aandeel (EPS). Vooral de regionale prestaties waren opmerkelijk, met recordvolumes in belangrijke markten als Colombia en Mexico.

De opeenvolgende verbeteringen van het Amerikaanse marktaandeel, gekoppeld aan een sterke groei in het segment van op sterke dranken gebaseerde kant-en-klare dranken, onderstreepten de gediversifieerde inkomstenstromen van het bedrijf. Vooruitkijkend handhaaft BUD positieve vooruitzichten, in lijn met de EBITDA-groeiverwachtingen voor de middellange termijn van 4% tot 8%, ondanks macro-economische onzekerheden.

Evoluerende consumentenvoorkeuren

Copy link to section

Ondanks recente positieve vooruitgang wordt Anheuser-Busch InBev (BUD) geconfronteerd met een genuanceerde marktdynamiek en evoluerende consumentenvoorkeuren. Hoewel de resultaten over het eerste kwartaal blijk gaven van veerkracht, blijven er zorgen bestaan over de aanhoudende daling van de bierconsumptie en de concurrentiedruk.

De sentimenten van analisten variëren, waarbij sommigen de rating van BUD verlagen te midden van prijsuitdagingen en onzekerheden in de prestaties van de kernmerken. Bovendien blijft het schuldenbeheer een aandachtspunt, aangezien BUD na de fusie met SABMiller zijn schulden blijft afbouwen. Terwijl het bedrijf door deze complexiteiten probeert te navigeren, houden beleggers de waarderingscijfers en de groeivooruitzichten op de lange termijn onder de loep.

Nu we de recente prestaties en marktcontext van Anheuser-Busch InBev grondig hebben onderzocht, is het absoluut noodzakelijk om over te stappen op een diepere analyse van het aandelentraject door middel van technische analyse. Door ons te verdiepen in de grafieken en patronen kunnen we waardevolle inzichten verkrijgen in de historische prijsbewegingen en potentiële toekomstige richtingen van de aandelen van BUD.

Bulls in de wacht: kansen voorbij de $68-hindernis

Copy link to section

Ondanks de recente stijging na de resultaten over het eerste kwartaal is het belangrijk te erkennen dat de aandelen van BUD aanzienlijk onder hun historische pieken blijven. Opvallend is dat het aandeel zijn hoogste punt ooit van $136,08 uit september 2016 achter zich laat en de vorige lange termijn swinghigh van $79,67 van juni 2021. Sinds juni 2021 heeft het aandeel drie keer geprobeerd de grens van $68 te overschrijden, inclusief de meest recente poging. deze maand, allemaal eindigend in een mislukking.

BUD-grafiek door TradingView
Gezien de robuuste weerstand die we tegenkwamen op $68, is onze aanbeveling voor bullish beleggers en handelaars om geduld te oefenen. Wachten op een wekelijkse sluiting boven dit niveau voordat een instap wordt overwogen, zou het risico kunnen beperken en het potentiële rendement kunnen optimaliseren.

Omgekeerd kunnen handelaren met een bearish perspectief een geschikt instappunt vinden rond de $65. Het inrichten van shortposities op dit niveau, met een stop loss van $68,2, biedt een strategische aanpak. Mocht het neerwaartse momentum van het aandeel aanhouden, zoals de afgelopen dagen is gebleken, dan zou het zijn steun op de middellange termijn in de buurt van $52,2 kunnen herzien, wat een haalbare mogelijkheid tot winstneming biedt.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Beurs Trading Tips