Amerikaanse Superconductor-aandelen stijgen na de winstcijfers over het vierde kwartaal: is het tijd om te kopen?

Door:
op May 30, 2024
Listen
  • De aandelen van AMSC stegen nadat ze de winstverwachtingen voor het vierde kwartaal hadden overtroffen.
  • De omzet groeide met 32% op jaarbasis, gedreven door de Grid- en Wind-segmenten.
  • Kijk uit voor een doorbraak boven het weerstandsniveau van $20,9.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

American Superconductor Corporation (NASDAQ:AMSC) rapporteerde indrukwekkende resultaten over het vierde kwartaal na het sluiten van de markt gisteren, waarna het aandeel vandaag sterk opende en op een gegeven moment meer dan 30% steeg. Het bedrijf boekte een niet-GAAP winst per aandeel van $0,05, wat de verwachtingen met $0,07 overtrof. Bovendien steeg de omzet naar $42,02 miljoen, wat de verwachtingen met $4,89 miljoen overtrof.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Winstgevendheid en bedrijfsprestaties

Copy link to section

De omzet van AMSC steeg in het vierde kwartaal met 32% op jaarbasis, gedreven door hogere verkopen in zowel de Grid- als de Wind-segmenten. Voor het volledige fiscale jaar 2023 groeide de omzet met ruim 37% tot $145,6 miljoen, wat de sterke marktpositie van het bedrijf en de vraag naar zijn producten weerspiegelt.

Het nettoverlies van het bedrijf over het vierde kwartaal daalde aanzienlijk van $6,9 miljoen een jaar eerder tot $1,6 miljoen. Op niet-GAAP-basis behaalde AMSC een nettowinst van $1,9 miljoen, wat een substantiële verbetering betekent ten opzichte van het verlies van vorig jaar. Deze positieve trend wijst op een beter kostenbeheer en een betere operationele efficiëntie.

AMSC genereerde dit jaar $2,1 miljoen aan operationele cashflow, waardoor de balans werd versterkt. Op 31 maart 2024 beschikte het bedrijf over $92,3 miljoen aan contanten en equivalenten, waardoor het goed gepositioneerd was voor toekomstige investeringen en groeimogelijkheden.

CEO Daniel P. McGahn benadrukte de diverse orderboekingen van het bedrijf en een sterke orderportefeuille van $140 miljoen. AMSC is optimistisch over zijn groeivooruitzichten in het fiscale jaar 2024, gedreven door groeiende markten en nieuwe kansen op het gebied van hernieuwbare energie en modernisering van het elektriciteitsnet.

Waardering en zorgen van analisten

Copy link to section

Ondanks de recente aandelenwinsten hebben analisten gemengde meningen over de waardering van AMSC. Het aandeel heeft een aanzienlijke stijging gekend, maar sommigen geloven dat de huidige prijs al veel van het opwaartse potentieel heeft verdisconteerd. Een voorzichtige aanpak zou gerechtvaardigd kunnen zijn, waarbij sommige analisten adviseren te wachten op een beter instappunt.

De winstcijfers van American Superconductor in het vierde kwartaal hebben geleid tot een opmerkelijke stijging van de aandelenkoers. Met sterke financiële prestaties en positieve marktvooruitzichten lijkt AMSC op een solide groeitraject te zitten. Gezien de waarderingsproblemen is het echter essentieel om de technische grafieken te analyseren om te bepalen of dit het optimale moment is om te kopen. Laten we ons verdiepen in de grafieken om meer inzicht te krijgen.

De Fibonacci-uitdaging: belangrijke niveaus overwinnen

Copy link to section

Ondanks de winsten van vandaag blijven de aandelen van American Superconductor veel lager dan de hoogtepunten van januari 2021 boven de $30. Na een piek te hebben bereikt, ging het aandeel in een neerwaartse trend en crashte eind 2022 onder de $ 4. In mei vorig jaar begon het aan een opwaartse trend, die sinds november 2023 is versneld.

AMSC-grafiek van TradingView

Tijdens de beweging van vandaag kreeg het aandeel te maken met weerstand op het 61,8% Fibonacci-retracementniveau ten opzichte van de vorige swing high en swing low, nabij $20,9. Om de opwaartse trend voort te zetten, moet het aandeel dit niveau overschrijden en erboven blijven. Bullish beleggers moeten de prijsactie nauwlettend in de gaten houden en overwegen een longpositie te initiëren zodra het aandeel boven de $20,9 sluit.

Traders die short willen gaan in de aandelen moeten voorzichtig zijn, aangezien het huidige momentum bullish is. Op het huidige niveau kan echter een shortpositie worden overwogen met een strak stopverlies van $21. Als het bullish momentum wegebt, zou het aandeel zich kunnen terugtrekken naar $14,15, waar winsten kunnen worden geboekt.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Beurs Trading Tips