Hvorfor svekket Didi Global aksjen seg med 20 % på mandag?

Av:
apr 19, 2022
  • Didi Global Inc rapporterer en nedgang på nær 13 % av inntektene i Q4.
  • Andelene i bilutleiefirmaet falt 20 % i morges.
  • Didi Global-aksjonærene skal stemme over USAs avnotering 23. mai.

De amerikanske børsnoterte aksjene i Didi Global Inc (NYSE: DIDI) er ned 20 % denne morgenen på grunn av planer om avnotering i USA. Det kinesiske bilutleiefirmaet rapporterte også sine kvartalsvise inntekter på mandag.

Didi Global Q4 finansiell oppdatering

Didi genererte 6,4 milliarder dollar i fjerde kvartal. Dette sammenlignet med 7,33 milliarder dollar i samme kvartal i fjor. Den største delen av inntektsnedgangen var relatert til China Mobility-divisjonen.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

For fjerde kvartal noterte transportselskapet et nettotap på 60 millioner dollar, i henhold til resultatpressemeldingen. China Mobility registrerte 8,83 milliarder dollar i brutto transaksjonsverdi mens GTV fra «international» sto på 1,73 milliarder dollar.

Didis årlige inntekt på 27,28 milliarder dollar var imidlertid fortsatt en økning fra 22,24 milliarder dollar i 2022.

Didi-aksjonærene til å stemme om USAs avnotering

I løpet av helgen bekreftet Didi også at investorer vil stemme om USAs avnotering på et ekstraordinært aksjonærmøte 23. mai. Selskapet med hovedkontor i Beijing ble notert på New York-børsen i juni 2021 til en pris per aksje på $14.

Kort tid etter børsnoteringen kom Didi under en etterforskning fra kinesiske regulatorer for påstått manglende overholdelse av Beijings nettsikkerhetslover som til slutt fikk selskapet til å avsløre planer om USAs avnotering i desember.

Aksjen er nå ned 60 % hittil i år og 85 % fra debutkursen.

Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på få minutter med vår foretrukne megler, Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.