Utsikter for råoljeprisen, vil etterspørselen opprettholdes?

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith er nyhetsreporter hos Invezz og har som oppgave å dekke råvare- og gruveindustrien. Hun har 6 års erfaring… Les mer.
on apr 26, 2022
  • PBOCs uttalelse om sin innsats for å støtte økonomien har økt råoljeprisen.
  • Bekymringene om etterspørsel vedvarer ettersom investorer frykter for nedstengninger i Kinas hovedstad.
  • Selv med de pågående etterspørselsbekymringene, er begrensede forsyninger fortsatt en nøkkeldriver.

Råoljeprisen er på vei opp etter å ha falt til det laveste nivået på to uker mandag. Begrensninger på forsyninger har fortsatt å styrke markedet. Likevel tynger etterspørselsbekymringene prisene.

crude oil price
crude oil price

Grunnleggende

Råoljeprisen har funnet støtte i PBOCs kunngjøring om at den vil fortsette å tilby støtte til økonomien midt i den ferske COVID-19-bølgen og de negative vekstutsiktene. I uttalelsen som ble offentliggjort tirsdag, indikerte sentralbanken at den vil sørge for at likviditeten forblir «rimelig god».

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Mens PBOCs bemerkninger har styrket finansmarkedene, tynger bekymringen for kinesisk etterspørsel fortsatt på råoljemarkedet. Det ser ut til at investorer bruker situasjonen i Shanghai som mal for hva som kan skje i Beijing. Beijings myndigheter har beordret regionens innbyggere til å gjennomgå tre COVID-19-tester i løpet av uken i et forsøk på å unngå en situasjon som ligner den i Shanghai. Sistnevnte region er for tiden inne i sin fjerde uke med lockdowns; et aspekt som har fortsatt å tynge på råoljeprisen.

De negative etterspørselsutsiktene kansellerer imidlertid ikke bekymringene over begrensede forsyninger, som har løftet oljeprisen over det kritiske nivået på $100 per fat siden slutten av februar. Med dette i tankene vil det nevnte nivået forbli en avgjørende støttesone selv med forventede prissvingninger på kort sikt.

Prognose for råoljepris

Råoljeprisen har gått tilbake fra mandagens laveste nivå, selv om bekymringer over kinesisk etterspørsel begrenser potensialet sitt. I forrige økt nådde Brent-futures en intradag-lav på 99,63; det laveste nivået på to uker. Den har siden gått tilbake over den avgjørende sonen på 100 til 103,06 klokken 07:07 GMT.

På et daglig diagram er det fortsatt under 25 og 50-dagers eksponentielle glidende gjennomsnitt. Basert på disse tekniske indikatorene, så vel som det grunnleggende, forventer jeg at råvaren vil være gjenstand for prissvingninger resten av uken.

På kort sikt vil den sannsynligvis fortsette å finne motstand langs 50-dagers EMA på 104,46. Med ytterligere momentum kan markedet ha en mulighet til å presse råoljeprisen til 106,60, som er langs 25-dagers EMA. På den andre siden kan den trekke seg tilbake til mandagens laveste nivå på 99,63.

crude oil price
crude oil price
Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på få minutter med vår foretrukne megler, Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.