USAs BNP faller 1,4 %

Av:
apr 28, 2022
Listen to this article
  • USAs BNP falt med et årlig tempo på 1,4 % i første kvartal 2022.
  • Mad Money-vert Jim Cramer sier at Fed Chair fortsatt kan navigere en myk landing.
  • Pantheon Macroeconomics' Ian Shepherdson ser ingen lavkonjunktur foran seg.

Bruttonasjonalproduktet falt med et årlig tempo på 1,4 % i første kvartal 2022, rapporterte det amerikanske handelsdepartementet torsdag. Dette sammenlignet med en forventet vekst på rundt 1,0 %.

Jim Cramer: myk landing er mulig

Tradisjonelt er resesjon definert som to påfølgende kvartaler med BNP-nedgang. Likevel er den innflytelsesrike investoren Jim Cramer overbevist om at den amerikanske sentralbanken kan klare en myk landing. På CNBCs «Squawk on the Street» sa han:

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Alle synes at inflasjonen er for høy og svært få mennesker tror at Jerome Powell kan navigere en myk landing. Men jeg tror han kan. Men Fed kan ikke slappe av. Selskapene i morges og i går kveld leverte alle unntatt to nummer jeg liker veldig godt.

En dag tidligere sa Leuthold Groups Jim Paulsen også at inflasjonen i USA sannsynligvis har nådd toppen og at vi vil se en myk landing fremover.

Ian Shepherdson: Vi er ikke på vei inn i resesjon

Til tross for inflasjonspress, forble forbruksutgiftene motstandsdyktige, og steg 2,7 % i første kvartal. En som også er enig i at en lavkonjunktur ikke er i kortene, er Pantheon Macroeconomics’ Ian Shepherdson.

Dette er støy; ikke et signal. Økonomien faller ikke inn i resesjon. Nettohandelen har blitt hamret av en økning i importen. Dette kan ikke vedvare mye lenger. Importen vil falle direkte og nettohandel vil øke BNP-veksten i 2. og/eller 3. kvartal.

Referanseindeksen S&P 500 er opp 1,5 % på torsdag; fortsatt ned over 10 % for året.