Redbox-aksjen faller med 35 % etter oppkjøpskunngjøringen

Av:
mai 15, 2022
  • Det nye kombinerte selskapet vil ha tilgang til uten tvil de beste uavhengige AVOD-plattformene i bransjen.
  • RedBox-aksjonærer vil få et fast bytteforhold på rundt 0,087 CSSE-aksjer per Redbox-aksje.
  • Avtalen forventes å være fullført innen begynnelsen av tredje kvartal av regnskapsåret 2022.

Redbox Entertainment Inc (NASDAQ:RDBX), et underholdningsselskap i verdensklasse, gjennomførte en fusjonsavtale med Chicken Soup for the Soul Entertainment (NASDAQ:CSSE), en av de største operatørene av AVOD (reklamestøttet video-on-demand) ) strømmetjenester, der CSSE kjøper Redbox.

Kunngjøringen så at Redbox-aksjene falt med rundt 35 %. Kombinasjonen av disse to selskapene vil skape en toppintegrert direkte til forbruker, uavhengig medieplattform som tilbyr premium underholdningstilbud for verdibevisste kunder.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Transaksjonsdetaljer

Det kombinerte selskapet vil være i stand til å øke omfanget på tvers av innholdsdistribusjon og produksjon, med over 38 000 kiosker over hele landet, et enormt innholdsbibliotek, omfattende digitale muligheter i PVOD, TVOD og AVOD, samt tilgang til et enormt antall målrettede forbrukere, inkludert nesten førti millioner Redbox Perks-medlemmer.

Sammen vil det nye kombinerte selskapet ha tilgang til uten tvil de beste uavhengige AVOD-plattformene i bransjen.

I henhold til fusjonsavtalen, som BoD godkjenner fra begge selskapene, vil RedBox Entertainment Incs aksjonærer få et fast bytteforhold på rundt 0,087 CSSE klasse A-aksjer per Redbox-aksje.

Etter fullføringen av avtalen vil CSSE-aksjonærene eie omtrent 76,5 % av det nye kombinerte selskapet. På den annen side vil Redbox-aksjonærene kontrollere resten av de rundt 23,5 prosentene.

Avtalen forventes å være fullført innen begynnelsen av tredje kvartal av regnskapsåret 2022, med forbehold om nødvendige sedvanlige lukkebetingelser og myndighetsgodkjenning.

Hva mener ledelsen

CSSEs administrerende direktør og styreleder William Rouhana Jr. sa:

I dag markerer et transformativt øyeblikk for Chicken Soup for the Soul Entertainment og et vendepunkt for den annonsestøttede strømmeindustrien… Vårt oppkjøp av Redbox vil akselerere skaleringen av virksomheten vår ettersom den kombinerer komplementære team og tjenester for å skape strømmeindustriens fremste uavhengige AVOD .

Redbox administrerende direktør, Galen Smith, sa:

Vi tror at Chicken Soup for the Soul Entertainment er den ideelle partneren for Redbox. Ved å slå oss sammen vil vi akselerere Redbox sin overgang fra et fysisk til høyvekst digitalt medieselskap og være den eneste underholdningsleverandøren som virkelig fokuserer på verdi for forbrukerne.

Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på få minutter med vår foretrukne megler, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money