Gullprisprognose: hvor stabil er støtten på $1800?

Av:
mai 16, 2022
  • Gullprisen svever rundt den avgjørende sonen på $1800 for andre økten på rad.
  • Etter hvert som uken utspiller seg, vil området å passe på være mellom $1780 og $1824.
  • Kommentarer fra forskjellige Fed-tjenestemenn vil være innflytelsesrike begivenheter.

Gullprisen har steget opp i tidlig handel på mandag, selv om den fortsetter å sveve rundt det kritiske nivået på $1800 per unse for andre økt på rad. På kort sikt vil det edle metallet sannsynligvis konsolidere seg rundt denne sonen før den sterkere kraften definerer sitt neste trekk.

Grunnleggende

På den ene siden vil noen okser sannsynligvis kjøpe nedgangen på grunn av bekymring over redusert global vekst og en sannsynlig resesjon. Fortjenestetaking av de plasserte shortsene forklarer også hvorfor prisene har steget fra fredagens laveste på $1800.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Gull er en konvensjonell trygg havn i tider med økonomisk og politisk usikkerhet. Likevel har investorer vendt seg til amerikanske dollar; og presser den til et 20-års høydepukt. Klokken 07:52 GMT var dollarindeksen på $104,53 etter å ha svekket seg noe fra forrige økts høyeste på $105,04; det høyeste nivået siden desember 2002. En sterk dollar har gjort varen dyrere for kjøpere som har andre valutaer.

Oppgangen i statsrentene tynger også gullprisen. Referanserenten for 10 år er på 2,92 % etter å ha trukket seg tilbake til 2,81 % sent i forrige uke. Amerikanske obligasjonsrenter har vært på vei opp siden slutten av februar, som en konsekvens av økte innsatser for aggressiv politikkstramming fra Federal Reserve.

Jerome Powell har indikert at Fed-tjenestemenn ikke aktivt vurderer en renteøkning på 75 basispunkter. Likevel mener noen investorer at økt sannsynlighet for en resesjon kan presse sentralbanken til en mer aggressiv økning.

På datafronten vil edelmetallet reagere på tall for industriproduksjon i Kina og USA som er satt for utgivelse på henholdsvis mandag og tirsdag. USAs detaljsalg på tirsdag og kommentarer fra ulike Fed-tjenestemenn vil også påvirke markedet.

Gullprisprognose

Gullprisen finner støtte langs den avgjørende sonen på 1800, selv om den fortsatt er på en nedadgående trend. I midten av april nådde metallet månedens høyeste på 1.998,79. Siden den gang har den gått ned med nærmere 10 %. Som i skrivende stund var den på 1 805,79 etter å ha prellet av fredagens laveste nivå på 1 800,26.

Som vist på et daglig diagram, handles det under 25 og 50-dagers eksponentielle glidende gjennomsnitt. I den nye uken vil den nåværende støttesonen forbli avgjørende. Deretter vil området mellom 1800 og 1824,47 være verdt å følge med på. På den andre siden, hvis bjørnene klarer å presse gullprisen under det nevnte støttenivået, kan de ha en mulighet til å teste januars laveste nivå på 1780 på nytt.

gullpris
gullpris
Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på få minutter med vår foretrukne megler, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money