Utsikter for råoljeprisen – ferien nærmer seg

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith er nyhetsreporter hos Invezz og har som oppgave å dekke råvare- og gruveindustrien. Hun har 6 års erfaring… Les mer.
on mai 19, 2022
  • Råoljelagrene falt med 2,445 millioner fat i uken som endte 13. mai.
  • I California har beløpet for pumpeprisen passert $6 per gallon.
  • $110 forbli en støttesone for råoljepisen.

Råoljeprisen har steget fra tirsdagens laveste nivå etter forbedrede utsikter for etterspørsel. Brent-futures er tilbake over $113,00 per fat til $113. 55 kl. 08:12 GMT. Samtidig handles WTI-futures til $114,44.

råoljeprisen
råoljeprisen

Grunnleggende

Råoljeprisen får støtte i det uventede uventede opptaket av amerikanske lagre. Data utgitt av American Petroleum Institute (API) sent på tirsdag viste at råoljelagrene falt med 2,445 millioner fat i uken som endte 13. mai. Analytikere hadde forventet en økning på 1,533 millioner fat, en liten nedgang fra forrige ukes bygge på 1,618 millioner. Investorer venter nå på en bekreftelse på denne trenden i form av EIA-inventardata senere i onsdagens sesjon.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

I USA nærmer sommersesongen seg; som signaliserer at kjøresesongen er i horisonten. Dette aspektet er satt til å støtte oljeetterspørselen i en tid da bensinprisene er rekordhøye. Beslutningen fra president Bidens administrasjon om å frigjøre en betydelig mengde råolje fra de strategiske petroleumsreservene (SPRs) har ikke vært tilstrekkelig for å håndtere de skyhøye prisene.

Faktisk er bensinprisene både ved pumpen og fremtidige kontrakter på et enestående høyt. Over hele USA er bensinprisene ved pumpen i gjennomsnitt over $4 per gallon. I California har beløpet passert $6 per gallon.

I tillegg til det stramme amerikanske markedet, har den forutsagte lettelsen av covid-19-sperringene i Kina økt utsiktene for etterspørselen etter råolje ytterligere. Spesielt har de restriktive tiltakene som ble vedtatt den ledende oljeforbrukeren i verden vært bak prissvingningene som har definert oljemarkedet i omtrent to måneder nå.

Shanghai, Kinas finansielle knutepunkt, har registrert null nye tilfeller utenfor regjeringens karantene for tredje dag på rad. Selv om dataene sannsynligvis vil føre til avvikling av de pålagte strenge restriksjonene, har det vært utbrudd av viruset i andre deler av det asiatiske landet. Dette inkluderer det nordlige havneområdet Tianjin, Sichuans by Guang’an og Beijings distrikt Fengtai.

Midt i disse positive faktorene forventer jeg at råoljeprisen vil fortsette å svinge rundt $113,00 mens investorer venter på ytterligere signaler fra EIAs lagerdata. Bullish tall kan presse Brent-futures til $116,65. På den nedre siden vil det psykologiske nivået på $110 forbli en støttesone som er verdt å følge med på resten av uken.

råoljeprisen
råoljeprisen
Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på få minutter med vår foretrukne megler, Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.