Ingenting er overraskende med omfanget av Bitcoins fall (fra en Bitcoin-okse)

Av:
jul 1, 2022
  • Volatiliteten og aksjemarkedskorrelasjonen er fortsatt høy
  • Aksjemarkedet har hatt sitt dårligste halvår på over et halvt århundre
  • Snakket om en Bitcoin-frakobling var oksemarkedshysteri og krever bare enkel matematikk for å motbevise

La oss samles et sekund og telle de bearish hendelsene i markedet akkurat nå:

  • Inflasjonen eksploderer i en slik grad at 4.juli-fyrverkeriet denne helgen sannsynligvis vil blekne i sammenligning
  • Samtidig som inflasjonen eksploderer, øker Fed renten
  • Det er en krig i Europa
  • Sysselsettingen i Tyskland, den beste økonomien i Europa, har steget til 5,3 %, ifølge morgenens rapport

Så, ja… makroklimaet er elendig akkurat nå. Alt dette har til sammen gjort dette halvåret til det verste i aksjemarkedet på over et halvt århundre.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Med dette bakteppet er det derfor ikke overraskende at Bitcoin har slitt så mye. Hvis noen hadde fortalt deg på nyttårsaften at Nasdaq ville være ned 29 % halvveis i 2022, uten å vite noe om noe annet, hva ville du ha spådd Bitcoin å være?

Svaret, mens jeg skriver dette, er en tilbaketrekking på 59%. Når det gjelder Bitcoin i seg selv, er jeg ikke sikker på at dette har fortalt oss noe vi ikke allerede visste. Jada, det beviste at megabullene tok feil med alt deres snakk om supersykler og inflasjonshekker og alt annet hopium de spredte rundt ekkokamre på nettet.

Volatilitet

Virkeligheten er noen ganger enkel og trenger ikke være for komplisert. Trekk ut de enkleste tallene av alle og bare spør deg selv, hva betyr dette? Ta følgende:

Bitcoin har historisk sett vært et aktivum med høy volatilitet. Jeg plottet standardavviket for daglig avkastning for hvert av de fire årene før 2022 og benchmerket dem til samme beregning, men for Nasdaq sin daglige avkastning.

Resultatet ovenfor viser at Bitcoins volatilitet har vært betydelig større enn Nasdaqs hvert år, så hvorfor forventet noen at 2022 skulle bli annerledes? Selv da Bitcoin steg i pris og bruken økte gjennom 2021, var samtalene om en frakobling for tidlig gitt at Nasdaq også var på vei vertikalt. Faktisk gjorde hver risikoaktiva det samme da Fed holdt pengeskriveren på og COVID-boomen rystet eiendelene oppover.

Kan Bitcoin være en inflasjonssikring?

For å være tydelig, jeg er en massiv Bitcoin-troende og er veldig optimistisk på langsiktige utsikter. Men alle som erklærte den som frikoblet fra andre risikoaktiva i løpet av de siste par årene, var rett og slett langt fra målet.

Til dags dato har Bitcoin steget og falt i takt med resten av markedet. Bevegelsene har vært mer eksplosive – volatiliteten er uovertruffen, og derfor lever den lenger ut på risiko/belønningskurven enn aksjemarkedet – men bevegelsesretningen og korrelasjonen har alltid vært høy.

Jeg tror dette vil endre seg, og Bitcoin har alle egenskapene til å være en inflasjonssikring eller fungere som et verdilager i likhet med digitalt gull. Men jeg tror ikke den tiden er snart, og når det gjelder alle som hevder at det allerede har skjedd, stemmer ikke regnestykket rett og slett.

For å forsterke dette punktet på enda en måte, igjen ved å bruke enkle matematiske prinsipper, plottet jeg den daglige avkastningen til Nasdaq mot Bitcoin for hvert år.

Ved å formulere standardavvikene ovenfor på en annen måte (for de av dere raringer som ikke elsker statistikk), viser nedenfor de nedre og øvre grensene som 68 % og 95 % av daglig avkastning faller for både Nasdaq og Bitcoin.

Som man kan se, er det lite som tyder på at 2022 ville eller vil bli annerledes med hensyn til volatiliteten til Bitcoin som overgår aksjemarkedet (i tillegg fokuserer denne sammenligningen på den teknologidominerte Nasdaq i stedet for S&P 500 , så man kan hevde at det til og med undervurderer avgrunnen mellom Bitcoin og aksjemarkedet med hensyn til volatilitet).

Konklusjon

For å avslutte ting, var markedspraten som antydet at en frakobling hadde funnet sted mellom Bitcoin og markedet (det være seg en inflasjonssikring eller annet) feilaktig og sannsynligvis et biprodukt av oksemarkedshysteri.

Gang på gang ser vi menneskelige følelser lage narrativer eller kompliserte analyser for å forklare gjentatte mønstre eller passe deres forhåndsoppfattede forestillinger. Det er det som gjør det så utrolig vanskelig å investere. Det er vanskelig å tjene penger, folkens.

Vi er midt i en massiv tilbakegang i markedet, land er på randen av resesjon (hvis de ikke allerede er inne i det) og sentimentet er fryktelig. På dette bakteppet skulle Bitcoin alltid gå én vei, og omfanget av flyttingen kom uunngåelig til å erstatte aksjemarkedet.

Når jeg melder meg av, vil jeg på nytt bekrefte min tro på at Bitcoin vil holde løftet sitt som en hard, digital form for penger som menneskeheten aldri har hatt tilgang til før. Jeg tror utsiktene på lang sikt ikke har endret seg. Men akkurat nå har det en lang vei å gå, noe som betyr at alle som investerer i Bitcoin over en kort tidshorisont må akseptere at volatiliteten her kan gjøre det til en veldig dårlig (eller veldig bra, for å være rettferdig) innsats på et øyeblikk av et øye. Hold deg trygg.

Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på få minutter med vår foretrukne megler, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money