Det Nancy Pelosi gjør burde fortsatt være ulovlig

Av:
jul 22, 2022
Oppdatert: jul 25, 2022
  • Nancy Pelosi handlet 12,75 millioner dollar i kjøpsopsjoner i 2021
  • Porteføljen hennes vokste med anslagsvis 26 millioner dollar i 2020
  • Hun har forsvart handelen sin og sagt at USA er en "fri markedsøkonomi"

La meg bare sparke i gang med å si at jeg ikke bryr meg om venstre vs høyre, blå vs rød, demokrat vs republikaner. Jeg er en tallnerd som har vokst opp i Europa, og tallene er det jeg fokuserte på her.

De kaller henne Dronningen av Stonks.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Jaime Rogozinski, som grunnla det beryktede Reddit-forumet WallStreetBets som tok for seg Goliaths of Wall Street hedgefond over GameStop-sagaen i fjor, omtaler henne som «den beste meme-aksjehandleren i verden».

Faktisk, det samme Reddit-forumet lanserte til og med en ETF for å spore ytelsen hennes, slik var hennes oppfattede dominans av markedene historisk sett.

Hun er selvfølgelig Nancy Pelosi, presidenten i USAs hvite hus, hvis avkastning på aksjemarkedet har forbløffet mange.

Innsidehandel

Nancy Pelosi hevder at det er hennes 81 år gamle ektemann Paul Pelosi som handler i markedet, men dette har ikke satt stopp for mistankene om at parets avkastning er for god til å være sann. Uansett betyr amerikansk lovgivning at alle nå kan se Pelosis’ handler. Så jeg gjorde akkurat det.

La oss først se på porteføljen hennes i løpet av tiåret 2010 – 2020, som ble estimert av Sludge ved å bruke gjennomsnittet av minimums- og maksimumsverdiene rapportert av Nancy og Paul Pelosi i årlige House-avsløringer.

Ser bra ut. Ved å ta de ovennevnte aktivaverdiene og oversette dem til årlig avkastning, ser vi fordelingen nedenfor. I løpet av hele tiåret økte Pelosis porteføljen med 54 %.

En vekst på 54 % utgjør en årlig avkastning på 4,4 %, noe som i sammenheng med dagens bjørnemarked virker som en langsøkt drøm. Men dette var et tiår da aksjemarkedet dampet alt før det. Faktisk, å legge S&P 500 over Pelosis-avkastningen i grafen nedenfor viser at de gjorde det dårligere enn markedet over hele tidsperioden.

Dette er imidlertid misvisende ettersom det bedømmes utelukkende på formuesstørrelse. Salgsordrer, så vel som kapitaltilførsel, forstyrrer dette, noe som betyr at en enkel prosentvis sammenligning er feil. Dessverre er ikke dataene uttømmende nok til å gjøre en fullstendig analyse – det ville vært fint å kunne fullføre en hypotesetest, for eksempel, for å vurdere om det er statistisk signifikant bevis med et rimelig konfidensintervall for at Pelosis har handlet på innsideinformasjon (forutsatt at aksjemarkedet følger et tilfeldig mønster, selvfølgelig, som er en sak for en annen dag).

Isolerte handler

Men vi må være fornøyd med isolerte bransjer, noe som betyr at det riktignok er mindre vitenskapelig. Noen tilfeller virker imidlertid i beste fall tvilsomme.

21. mai 2021 , for eksempel, kjøpte Pelosi kjøpsopsjoner for opptil 1 million dollar i Amazon , sammen med opptil 250 000 dollar i kjøpsopsjoner på Apple . Ved å lese avsløringsskjemaet kjøpte Pelosi 20 Amazon-kjøpsopsjoner med en innløsningspris på $3 000 og en utløpsdato på 17. juni 2022, mens det også var 50 Apple-kjøpsopsjoner med en innløsningspris på $100 som utløp 17. juni 2022.

For alle som ikke er klar over hvordan opsjoner fungerer, er de svært belånte veddemål som har en enorm oppside hvis aksjekursen kan bevege seg over «strike»-prisen før utløpsdatoen. I tilfellet ovenfor satset Pelosi på at Apple-aksjekursen ville stige over $100 før 17. juni 2022 , og at Amazon ville stige over $3000 innen samme dato.

Hvis disse scenariene inntreffer, vil Pelosi få en potensielt stor nedgang, avhengig av hvor mye aksjene steg.

Det store problemet her er imidlertid at disse aksjekjøpene kommer mens Pelosi og Representantenes hus jobbet med antitrustlovgivning for å tøyle makten til de store teknologiselskapene som Apple. Apple-sjef Tim Cook ringte til og med Pelosi for å gi uttrykk for sin motstand mot lovgivningen, omtrent i samme tidsperiode som hun kjøpte Apple-aksjeopsjonene.

Faktisk handlet Pelosi i 2021 for 12,75 millioner dollar i kjøpsopsjoner. Dette er ærlig talt vanskelig å tro, gitt hun har en posisjon der hun ikke bare lett kan ha innsideinformasjon om en rekke faktorer, men også aktivt påvirke dem.

Det går også utover lovgivning mot visse selskaper – det er ikke vanskelig å tro at hun kan ha innsikt i alle slags diskusjoner rundt det monetære miljøet eller annen økonomisk utvikling før offentligheten har det.

Pelosi myker opp på lovlighet

Pelosi har tidligere forsvart handlingene hennes (eller ektemannens, jeg burde presisere), og understreket at USA er en «fri markedsøkonomi» og at hun ikke ser noen grunn til at lovgivere ikke skal «kunne delta i det». Hmm. Jeg har noen grunner, Nancy.

Men med økende gransking av transaksjonene og krumspringene hennes, ser det ut til at Pelosi har myknet opp. Tidligere i år gav hun visstnok til grønt lys til et lovforslag som ville forby medlemmer av kongressen å handle aksjer.

Montana-senator Steve Daines oppsummerte det godt da han protesterte «når du er valgt, er du her for å tjene folket, ikke eliten, og [et aksjeforbud]. Det tror jeg er et skritt fremover, et viktig skritt fremover, for å gjenopprette troen og tilliten til det amerikanske folket i denne institusjonen».

Konklusjon

Dette burde egentlig ikke være et problem. Pelosi går på jobb hver dag, etter å ha blitt stemt inn av det amerikanske folket, og tar seg av lovspørsmål som kan være av svært innflytelsesrik økonomisk og samfunnsmessig betydning. Dagen hennes skal ikke ende med at hun kommer hjem til mannen sin og at han forteller henne at han har gått for KJØP på en hel mengde kjøpsopsjoner med høy oppside på de samme selskapene som hennes beslutninger vil påvirke.

La oss avslutningsvis gå tilbake til ETFen nevnt øverst i artikkelen. Med Pelosi pålagt å offentliggjøre handler innen 45 dager etter transaksjonen, kan ikke ETF følge prestasjonene hennes nøyaktig.

Når det gjelder navnet på ETF? Det er Insider Portfolio ETF, med ticker-symbolet INSDR . Jeg liker det.

Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på få minutter med vår foretrukne megler, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money