Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq prisprognose

Av:
sep 19, 2022
  • For uken svekket Dow Jones -4,4 %, S&P 500 -4,8 %, mens Nasdaq falt -5,5 %
  • Fokuset er fortsatt på den amerikanske sentralbankens politiske møte
  • Oppsidepotensialet for Wall Streets tre hovedindekser er fortsatt begrenset

Wall Streets tre hovedindekser svekket seg i forrige uke til nivåer som ikke er sett siden midten av juli, ettersom bekymringer for forestående global nedgang og økende inflasjon fortsetter å holde investorene i et negativt humør.

Til tross for optimismen i aksjemarkedene på sensommeren, er virkeligheten i ferd med å sette inn igjen, og nylige inflasjonstall tyder på at Fed må være mer aggressive i kampen for å bekjempe inflasjonen.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

En mer negativ enn forventet inflasjonsrapport for august sender tydelig en negativ melding ettersom tegnene på avtagende prispress i juli viste seg å være kortvarige.

Konsumprisindeksen steg 0,1 % i august mot forventningen om et fall på 0,1 %, og på årsbasis økte konsumprisindeksen med 8,3 %, mens analytikere ventet en oppgang på 8,1 %.

Det er en stor mulighet for at den amerikanske sentralbanken vil øke renten med minst 75 basispunkter på sitt pengepolitiske møte neste uke, mens CMEs FedWatch rapporterte at det er 14 % sjanse for et superstort, 100 basispunkt økning. David Carter, administrerende direktør ved JPMorgan i New York, sa:

Vi står overfor dette giftige brygget av høy inflasjon, høye renter og lav vekst, noe som ikke er bra for aksje- eller obligasjonsmarkedene. Mens markedet forventer en stor oppgang i Feds renter neste uke, er det enorm usikkerhet og bekymring for fremtidige renteøkninger.

Oppsidepotensialet for Wall Streets tre hovedindekser er fortsatt begrenset, spesielt hvis den amerikanske sentralbanken bestemmer seg for å heve renten med 75 bps eller mer på møtet 20.-21. september.

Dynamikken med høye renter, lavere vekst og svekkede utgifter vil påvirke bedriftens fortjeneste negativt og bør føre til mer smerte i ukene fremover.

S&P 500 er fortsatt under press

S&P 500 (SPX) postet sin dårligste ukentlige ytelse siden midten av juni, og falt 4,8 % for den fem dager lange økten og avsluttet uken under 3 900 poeng. Prisen har også beveget seg under 10-dagers glidende gjennomsnitt, noe som indikerer at bunnen fortsatt ikke er nådd.

Datakilde: tradingview.com

S&P 500 er fortsatt under press, og dersom prisen faller under 3500 poeng kan neste mål være 3000 poeng som representerer et sterkt støttenivå.

DJIA omsettes for nærmere 30 000 poeng

Dow Jones Industrial Average (DJIA) svekket seg med -4,4 % forrige børsuke og avsluttet uken under 31 000 poeng for første gang siden midten av juni. Dow beveget seg også under 10-dagers glidende gjennomsnitt, noe som holder indeksens fremtid i fare for ytterligere tap.

Datakilde: tradingview.com

Det viktige støttenivået ligger på 30 000 poeng, og dersom prisen faller under dette nivået kan neste mål være 29 000 poeng. Hvis prisen hopper over 31 500 poeng, kan neste mål være motstand ved 32 000 poeng.

Nasdaq Composite falt -5,5 % forrige uke

Nasdaq Composite (COMP) tapte -5,5 % forrige børsuke og stengte på 11 448 poeng. Utsiktene til en mer aggressiv pengepolitikk holder investorene i et negativt humør, og oppsidepotensialet for Nasdaq Composite er fortsatt begrenset.

Datakilde: tradingview.com

Nåværende støttenivå for Nasdaq Composite står på 11 000 poeng, og dersom prisen faller under dette nivået kan neste mål være 10 500 poeng.

Sammendrag

Wall Streets tre hovedindekser svekket seg i forrige uke til nivåer som ikke er sett siden midten av juli, og fokuset er fortsatt på den amerikanske sentralbankens politiske møtebeslutning neste uke på onsdag. Oppsidepotensialet for Wall Streets tre hovedindekser er fortsatt begrenset, spesielt hvis den amerikanske sentralbanken bestemmer seg for å heve renten med 75 bps eller mer.

Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på få minutter med vår foretrukne megler eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money