Gull fortsetter å falle ettersom Federal Reserve ikke gir seg

Av:
Sep 25, 2022
Oppdatert: Oct 8, 2022
Listen to this article
  • Gull nådde et lavpunkt på over to år denne morgenen.
  • Dollaren fortsetter å styrke seg og rentene øker, så alternativkostnaden ved å holde gull er høyere.
  • Med Fed vedtak om å bekjempe inflasjon med nebb og klør, er det et tak på gullprisene for tiden.

Det er bare et blodbad over hele linja i markedene denne uken. Eller, for å være ærlig, har det vært hele året.

Til og med gull, den antatte trygge havn i nedgangs- og usikre tider, har slitt kraftig og falt til et lavpunkt over siste to år denne morgenen på $1656 per unse.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

For meg symboliserer det hvor unikt et makromiljø vi er i. For hvis du ser historisk, har gull prestert ekstremt bra i nedgangstider. Uansett hva man måtte tenke og tro, er det et faktum at vi i henhold til den offisielle definisjonen er inne i nedgangstider nå.

Som mange ting i økonomiens verden, sentrerer det om Jerome Powell og Fed. Gull har falt denne uken etter en rekke renteøkninger over hele bankverdenen, ledet av Powell selv, da Fed, ikke uventet, annonserte en ny økning på 75 bps.

Gull er tradisjonelt en inflasjonssikring og vil derfor stige når verdien av kontanter faller. Dette er på grunn av dens oppfattede forsyningsgrense og historiske rekord. Renteøkninger signaliserer imidlertid en aggressiv streben mot inflasjon, noe som betyr at likviditeten suges ut og tesen om gull blir noe dempet. Derfor falt vi igjen denne uken.

Dollaren beveger seg fra styrke til styrke ettersom Fed fortsetter på sin vandringsbane, og med høyere renter har alternativkostnaden for å holde gull rett og slett steget. Disse variablene har kombinert for å plassere et tak der gull kan gå akkurat nå.

Fed har spådd at rentene vil stige til 4,25%-4,50% innen utgangen av året, og opp til 4,50%-4,75% et år senere. Det tegner ikke helt et bilde av velstand for gullholdere.

“Mitt hovedbudskap har ikke endret seg siden Jackson Hole,” sa Powell på sin pressekonferanse denne uken, med henvisning til hans politiske tale på Feds årsmøte i august noen uker før. “FOMC er fast bestemt på å få inflasjonen ned til 2%, og vi vil holde på til jobben er gjort.

For gullinvestorer, som alle andre, vil de håpe at markedet endelig har priset dette inn. Dessverre har de håpet på det en stund nå.