FTX fortsetter å utvide sitt imperium

Av:
sep 29, 2022
Listen to this article
  • FTX fortsetter å utvide, og investerer i Coral-bygget Backpack via FTX Ventures
  • Backpack er en interaktiv lommebok som leverer krypto-native opplevelser gjennom kjørbare NFT-er
  • Den har som mål å løse det som har vært et problem i Web3 for lenge

Kryptobørs FTX, ledet av Sam Bankman-Fried, har mottatt mye presse i år for å ha opptrådt som en utlåner «av siste utvei», og lanserte bud for nødlidende selskaper som BlockFi, ettersom smittekrisen spredte seg over kryptomarkedene.

I dag ble det kunngjort at venture-armen, FTX Ventures, leder en strategisk runde på 20 millioner dollar inn i Coral, skaperne av Anchor, det mest populære utviklingsrammeverket for Solana.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Midlene skal brukes til å lansere Corals første flaggskipprodukt, kalt Backpack. Premisset for Backpack er spennende – en interaktiv lommebok som leverer krypto-native opplevelser gjennom kjørbare NFT-er (xNFTS). Tanken er at brukere kan få tilgang til alle sine eiendeler og desentraliserte apper på ett sted.

Det virker enkelt, men det er liksom poenget. Jeg har mange ganger skrevet om hvordan et av kryptos største problemer fortsatt er hvor klønete lommebokopplevelsen kan være. I tillegg er det en plage å hoppe mellom nettlesere, faner og lommebøker. Backpack har derfor som mål å hjelpe til med å utjevne disse problemene.

Backpack er designet for å være en fleksibel tunnel, som lar brukere lande på applikasjoner, spill eller eiendeler på tvers av blokkjeder – igjen, noe krypto ikke har vært veldig bra på til dags dato. Dette problemet er muligens grunnen til at FTX Ventures har snudd på hodet av denne investeringen, sammen med annen deltakelse fra Jump Crypto (medledere også), Milticoin Capital, Anagram og K5 Global.

Dette er potensielt «iPhone-lanseringsøyeblikket» for Web 3 med xNFT-er som apper, xNFT-markedsplass som App Store og CoralOS som iOS. Det er overraskende at Backpack ikke har blitt bygget i Web3 før nå

Ramnik Arora, produktsjef i FTX

Selvfølgelig er dette en krypto-oppstart og, som enhver oppstart, utgjør en sunn grad av risiko. Legg inn i blandingen det turbulente makroklimaet, der finansielle eiendeler over hele sfæren blir hamret, og det er definitivt en nervøs tid å være en oppstart.

Ikke desto mindre er høyningen et kraftig signal om intensjon og noen kjærkomne gode nyheter, noe vi får verdifullt lite av i disse dager.

For FTX vil de håpe at Coral’s Backpacker vil levere på potensialet sitt og gi avkastning som bare kryptostartups kan. Backpack har nylig blitt lansert i Private Beta, og – purister vil bli glade for å vite – koden er åpen kildekode.

Jeg skrev nylig om hvor godt drevet FTX har vært, sammen med Binance, sammenlignet med de fleste børser. Selskapet har blitt ledet med forsiktighet av Sam Bankman-Fried, og etter hvert som bjørnemarkedet har kommet, har kløften mellom FTX og Binance og noen av de andre mer aggressive aktørene i området blitt åpenbar.

Som spillets natur er dette en langsiktig investering. Men FTX fortsetter å utvide sin portefølje og øke sin innflytelse på kryptovalutaindustrien. Det vil være å håpe at en dag, er pengene nevnt i denne artikkelen peanøtter sammenlignet med hva de er verdt.