Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq-prisprognosen

Av:
nov 15, 2022
Listen to this article
  • For uken steg S&P 500 5,9 %, Dow økte med 4,25 %, og Nasdaq steg 8,1 %
  • USA rapporterte at konsumprisindeksen steg mindre enn forventet i oktober
  • Investorer forventer mindre renteøkninger fra Fed

Wall Streets tre hovedindekser gikk frem forrige uke ettersom bedre enn forventet inflasjonsdata ga håp om at Federal Reserve ville bli mindre aggressiv med amerikanske renteøkninger.

USA avduket konsumprisindeksen for oktober (KPI) torsdag, og ifølge rapporten var KPI opp med 7,7 % på årsbasis i oktober, ned fra 8,2 % i september. Kjernevareprisene falt med 0,4 %; bruktbilprisene falt også, mens varedeflasjon viste tegn til utvidelse.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Oppmykningen i oktober-inflasjonen er absolutt positive nyheter for det amerikanske aksjemarkedet , og det er en stor sjanse for at Fed-politikere kan bestemme seg for å heve renten med 50 basispunkter når de møtes i desember i stedet for 75 basispunkter. King Lip, en sjefstrateg ved Baker Avenue Asset Management, sa:

Vi har ventet på inflasjonstoppen de siste par månedene og har bare vært utrolig frustrerte over at det ikke har vist seg i dataene. For første gang har det faktisk vist seg i dataene.

Til tross for dette bør investorer huske på at dette ikke er begynnelsen på et nytt oksemarked, og at den amerikanske økonomien er på vei mot en resesjon som ikke er tatt med i inntjeningsestimatene og dermed aksjekursene.

Risikoen for en ny nedgang er fortsatt ikke over, og i dagene fremover kommer det amerikanske aksjemarkedet til å være overfølsomt for alle slags FED-kommentarer. Inflasjonen er fortsatt godt over det Fed mener er forenlig med stabile priser, og den amerikanske sentralbanken har mer arbeid å gjøre.

S&P 500 opp 5,9 % på ukentlig basis

For uken booket S&P 500 (SPX) en økning på 5,9 % og stengte på 3 992 poeng. Investorer viste mot på tegn til en liten nedgang i inflasjonen, og S&P 500 hadde den største ukentlige økningen på omtrent fem måneder.

Datakilde: tradingview.com

Hvis prisen hopper over det nåværende motstandsnivået, som står på 4200 poeng, kan den nå 4400 poeng veldig snart.

På den andre siden, hvis prisen faller under 3.800 poeng, vil det være et «salg»-signal, og vi har den åpne veien til 3.600 poeng.

DJIA opp 4,25 % på ukentlig basis

Dow Jones Industrial Average (DJIA) gikk opp 4,25 % for uken og stengte på 33 747 poeng.

Datakilde: tradingview.com

Det nåværende motstandsnivået står på 34.000 poeng, og hvis prisen hopper over dette nivået, kan neste mål være rundt 34.500 poeng.

Det viktige støttenivået ligger på 32 000 poeng, og dersom prisen faller under dette nivået kan neste mål være 31 000 poeng.

Nasdaq Composite opp 8,1 % på ukentlig basis

For uken registrerte Nasdaq Composite (COMP) en økning på 8,1 % og stengte på 11 323 poeng.

Datakilde: tradingview.com

Imidlertid er Nasdaq Composite fortsatt kraftig nedover hittil i år, på kurs mot den verste årlige ytelsen siden 2008, på grunn av frykt for at økende inflasjon og stigende renter vil svekke bedriftens fortjeneste.

Sammendrag

Wall Streets tre hovedindekser steg kraftig etter at USA kunngjorde konsumprisindeksen (CPI) for oktober. Nedgang i år-over-år KPI-vekst til 7,9 % fra 8,2 % i september, og sammenlignet med toppen på 9,1 % i juni, økte håpet at Federal Reserve ville bli mindre aggressiv med amerikanske renteøkninger.