Bør jeg kjøpe Deere & Company-aksjer etter Q4-resultatene?

Av:
nov 25, 2022
Listen to this article
  • Deere-aksjene har beveget seg i en oppgående trend de siste ukene
  • Det sterke støttenivået er på $400
  • Deere rapporterte bedre enn forventet resultater for Q4 på onsdag

Deere & Company (NYSE:DE) aksjer har steget mer enn 25 % siden begynnelsen av oktober 2022; Selskapet rapporterte bedre enn forventet fjerde kvartal denne onsdagen, og det forventer å se sterke trender i regnskapsåret 2023.

Deere forventer å se sterke trender i regnskapsåret 2023

Deere & Company produserer forskjellig utstyr over hele verden og opererer gjennom tre segmenter: landbruk, bygg og skogbruk, og finansielle tjenester.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Deere-aksjene har beveget seg i en stigende trend de siste handelsukene, og selskapets virksomhet har vist seg stabil gjennom hele fjerde regnskapskvartal.

Deere & Company rapporterte bedre enn forventet resultater for fjerde regnskapskvartal denne uken; Den totale omsetningen har økt med 39,6 % i fjor til 14,35 milliarder dollar, mens GAAP EPS var 7,44 dollar (0,34 dollar bedre enn forventet).

Selskapets overskudd fra stort gårdsutstyr ble mer enn doblet; Likevel er det viktig å merke seg at kvartalsvis salg og fortjeneste også økte på grunn av stigende priser og høyere produktforsendelser da flaskehalsene i forsyningskjeden for deler ble mindre.

Totale inntekter har økt over forventningene (+890 millioner), og John C. May, administrerende direktør i selskapet, sa at han ser frem til nok et sterkt år i 2023 basert på positive gårdsgrunnlag og flåtedynamikk, samt økte investeringer i infrastruktur. John C. May la til:

Disse faktorene forventes å støtte sunn etterspørsel etter utstyret vårt. Samtidig har vi tillit til den smarte industrielle driftsmodellen og vår evne til å levere løsninger som hjelper kundene våre til å bli mer lønnsomme, produktive og bærekraftige.

Deeres virksomhet fortsetter å vokse, og selskapet demonstrerte nok en gang evnen til, selv i disse tøffe tidene, å oppnå utmerkede resultater.

Til tross for dette bør potensielle investorer huske på at med en markedsverdi på 132 milliarder dollar, er ikke Deere billig, og det er bedre investeringsmuligheter for øyeblikket.

I henhold til pris-til-salg-forhold (markedsverdi/inntekter), handles Deere-aksjer til 2,75, som er høyere enn pris-til-salg-forholdet til Caterpillar Inc (NYSE:CAT), som handles til en P/S på 2.28.

Den nåværende utbytteavkastningen på 1 % virker heller ikke attraktiv i den nåværende økonomiske situasjonen, hvor den amerikanske sentralbanken fortsetter å opptre aggressivt.

Deere-aksjene fortsetter å handle nær rekordhøye nivåer, den bokførte verdien per aksje er rundt $67, og hvis det amerikanske aksjemarkedet går inn i en mer betydelig korreksjonsfase, kan aksjekursen være på mye lavere nivåer.

Okser kontrollerer prisbevegelsen

Deeres aksjekurs har steget de siste ukene, og foreløpig kontrollerer okser kursbevegelsen.

Teknisk sett kan Deere-aksjene rykke over dagens kursnivåer i desember 2022, spesielt hvis Federal Reserve antyder å bremse tempoet i renteøkningene. Likevel bør potensielle investorer huske på at med dagens kurs er ikke Deere-aksjer rimelige.

Datakilde: tradingview.com

Det sterke støttenivået står på $400, og hvis prisen faller under dette nivået, kan neste mål være $350.

Sammendrag

Deere & Company rapporterte bedre enn forventet fjerde kvartal denne onsdagen, og de forventer å se sterke trender i regnskapsåret 2023. Deere-aksjene har steget mer enn 25 % siden begynnelsen av oktober 2022, men investorer bør huske på at Deere-aksjene ikke er billige med dagens kurs.