Prisprognose Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq

Av:
Jan 2, 2023
Listen to this article
  • For året svekket Dow Jones -8,8 %, S&P 500 -19,4 %, mens Nasdaq falt -33,1 %
  • Oppsidepotensialet er fortsatt begrenset
  • Det amerikanske aksjemarkedet kommer til å være overfølsomt for alle slags FED-kommentarer

Dow Jones Industrial Average (DJIA) , S&P 500 (SPX) og Nasdaq Composite (COMP) booket sitt første årlige fall siden 2018, drevet av aggressive renteøkninger fra den amerikanske sentralbanken.

For 2022 falt Dow Jones -8,8 %, S&P 500 tapte -19,4 %, og Nasdaq kollapset med -33,1 %, og det er viktig å si at de årlige prosentvise nedgangene for alle tre indeksene var de største siden finanskrisen i 2008.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Den amerikanske sentralbanken økte referanserenten med 50 basispunkter i desember 2022, og det er viktig å merke seg at federal funds-renten nå er i området 4,25 % til 4,5 %, som er det høyeste nivået siden 2007-året.

Til tross for dette er inflasjonen fortsatt godt over det Fed mener er forenlig med stabile priser, og den amerikanske sentralbanken har mer arbeid å gjøre. Scott Wren, en senior global markedsstrateg for Wells Fargo Investment, sa:

Realiteten er at vi tror at vi sannsynligvis vil oppleve noe markedsuro på kortere sikt før himmelen begynner å klarne når vi nærmer oss og jobber oss gjennom midten av 2023. Det betyr at vi forventer en fortsatt defensiv porteføljeholdning i åpningsukene og sannsynligvis måneder neste år.

Investorer fortsetter å bekymre seg for at en aggressiv Federal Reserve vil presse økonomien inn i en dyp resesjon som kan påvirke bedriftens inntekter og aksjemarkeder.

Utsiktene for risikoappetitt på kort sikt ser ikke bra ut, og fremover vil det amerikanske aksjemarkedet være overfølsomt for alle slags FED-kommentarer.

S&P 500 ned -19,4 % i 2022

S&P 500 (SPX ) svekket seg med -19,4 % i 2022 og avsluttet året på 3 839 poeng. På diagrammet under kan vi også se at prisen fortsatt ikke klarer å stabilisere seg over 10-dagers glidende gjennomsnitt, noe som kan være en indikasjon på at vi kan se en ytterligere nedgang i ukene fremover.

Datakilde: tradingview.com

Den nåværende støtten står på 3600 poeng, og dersom prisen faller under dette nivået vil det være et «salg»-signal, og vi har den åpne veien til 3500 poeng.

Oppsidepotensialet er fortsatt begrenset, men hvis prisen hopper over 3900 poeng, kan neste mål være motstand som står på 4000 poeng.

DJIA ned -8,8 % i 2022

Dow Jones Industrial Average (DJIA) svekket seg med -8,8 % i 2022 og avsluttet året på 33 147 poeng.

Datakilde: tradingview.com

Det nåværende støttenivået står på 32 000 poeng, og hvis prisen faller under dette nivået kan neste mål være 31 000 poeng. Hvis prisen hopper over 33 500 poeng, kan neste mål være motstand på 34 000 poeng.

Nasdaq Composite gikk ned -33,1 % i 2022

Nasdaq Composite (COMP) har tapt -33,1 % i 2022 og avsluttet året på 10 466 poeng. Utsiktene til en mer aggressiv pengepolitikk holder investorene i et negativt humør, og oppsidepotensialet for Nasdaq Composite er fortsatt begrenset.

Datakilde: tradingview.com

På diagrammet over kan vi også se at prisen igjen har beveget seg under 10-dagers glidende gjennomsnitt, noe som indikerer at vi kan se en ytterligere nedgang i dagene fremover.

Det viktige støttenivået for Nasdaq Composite ligger på 10.000 poeng, og hvis prisen faller under dette nivået, kan neste mål være 9.500 poeng eller til og med under.

Sammendrag

Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq booket sitt første årlige fall siden 2018, drevet av aggressive renteøkninger fra den amerikanske sentralbanken. Det er stor sannsynlighet for en ny renteøkning når Fed-politikerne møtes i februar, og investorer fortsetter å bekymre seg for at en aggressiv Federal Reserve vil presse økonomien inn i en dyp resesjon.